İsveç Yüksek Mahkemesi, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını yasaklayan kararı iptal etti - Son Dakika
Dünya

İsveç Yüksek Mahkemesi, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını yasaklayan kararı iptal etti

İsveç Yüksek Mahkemesi, Kur\'an-ı Kerim\'in yakılmasını yasaklayan kararı iptal etti

NATO üyeliği için Türkiye'nin yakacağı yeşil ışığı bekleyen İsveç'te mahkeme, skandal bir karar aldı. Ülkede polisin güvenlik endişeleri gerekçe gösterilerek "Kur'an-ı Kerim yakılmasını yasaklayan" karar, Yüksek Mahkeme tarafından iptal edildi.

12.06.2023 15:43  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç'te polis tarafından güvenlik endişeleri gerekçe göstererek getirilen "Kur'an-ı Kerim yakılmasını yasaklayan" karar, Yüksek Mahkemece iptal edildi.

POLİS TARAFINDAN YASAK GETİRİLMİŞTİ

Yüksek Mahkemeden yapılan açıklamada, şubatta Kur'an-ı Kerim yakmak isteyen iki kişiye güvenlik riski nedeniyle izin vermeyen polisin kararını 4 Nisan'da iptal eden İdare Mahkemesinin bu kararının onaylandığı duyuruldu. Mahkeme, polisten Kur'an-ı Kerim yakılmasını yasaklayan kararını kaldırmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

İsveç'te şubatta Irak asıllı Salwan Momika, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliğinde, Afrika kökenli Chris Makoundout da Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak istemiş, polis güvenlik gerekçesiyle bu provokasyonlara izin vermemişti. Momika ve Makoundout, polisin kararını mahkemeye taşımıştı. İsveç İdare Mahkemesi, "güvenlik riski endişelerinin" gösteri yapma hakkını sınırlamak için yeterli olmadığını savunarak, polisin kararını iptal etmişti. Bunun üzerine Stockholm polisi kararı Yüksek Mahkemeye taşımıştı.

PALUDAN'IN KUR'AN-I KERİM PROVOKASYONU

Bu yılın başlarında da aşırı sağcı Stram Kurs partisinin lideri Rasmus Paludan, büyükelçilik yakınına polis koruması eşliğinde gitti. Önce elinde Kur'an-ı Kerim'le açıklama yaptı. Ardından Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren bir karikatür açtı. Daha sonra da elindeki Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Paludan provokasyonunu gerçekleştirdiği anda etrafı polis tarafından koruma altına alınmıştı. Olay anında Paludan çevredeki bazı kişiler tarafından protesto edildi. Paludan skandal eylemin ardından yine polis eşliğinde gölde bekleyen tekneye binerek bölgeden uzaklaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İsveç Yüksek Mahkemesi, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını yasaklayan kararı iptal etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Bulent Cebeci: Kutsal kitabımıza uzanan eller gün gelir KIRILIR 62 1 Yanıtla
  • Eren Doruk: siz girersiniz natoya bekleyin bu kafayla 54 1 Yanıtla
    Demirhan Nadir: İşin aslı oraya buraya girme kafası değil ki .... Bizler yani müslümanlar öyle bir topluluğun bireyleriyiz ki gidip yakmayız insanların inanç veya başka bir türde dini kitaplarını... Anlayın nasıl asil bir topluluğun bireyleriyiz ... Anlatmaya gerek yok.. durmak yok yola devam. Saygı ve sevgilerimle 10 1 Henry Chinaski: nasıl girecekler görürsün örnekleri çok 8 2
  • necmettin durmaz: söz sırası sn. Erdoğanda osmanlı tokatını vuracak 42 11 Yanıtla
  • Taner Döleker: Çok yakın zamanda bu ülkede felaketlere şehit öleceğiz bunun bedelini er geç rabbim koymaz vede çok ağır bir bedel ödeyecek bu ülke vede kacinilmaz 39 4 Yanıtla
  • Mahmut Gün: Eğer Natoya bu ülke bu şekilde girmesine hukumet onay verir ise bu siyasi bir hezimete yol açar yerel seçimlerde inananlar oy vermez 39 2 Yanıtla
  • Bulent Cebeci: isveç asla nato ya girmemeli 34 2 Yanıtla
  • Selami Gelekli: İnşAllah en kısa zamanda bizde İsveç i haritadan iptal ederiz 27 2 Yanıtla
  • Ayhan Taş: Kuran'ı Kerim' e uzanan eller kırılacaktır. Zalimler için yaşasın cehennem. 25 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement