İtalya'da, Milano Belediyesi ve bazı yerel yönetimleri dolandırmakla itham edilen Deutsche Bank, Ubs, Jp Morgan ve Depfa Bank'a, 1'er milyon Euro para cezası kesildi. Ayrıca bu 4 bankanın 88 milyon Euro'suna da haciz konuldu.
Milano'da 2010 yılından bu yana görülen davada dün karar çıktı. İddiaya göre, Alman Deutsche Bank, İsviçreli banka UBS, Amerikan bankası JP Morgan ile Alman-İrlanda ortaklığındaki Depfa Bank, Milano Belediyesi ile bazı yerel belediyelere yönelik, türev ürünlerin (derivati) satışında çalışanlarının yaptığı dolandırıcılığı yönetmekten suçlu bulundu. Yargıç Oscar Magi yönetimindeki Mahkeme, 4 büyük bankayı 1'er milyon Euro para cezasına çarptırdığını açıkladı.
İddianamede bankalar, kendi çalışanlarının işledikleri suçlarda idari sorumluluğu içeren 231 No'lu yasayı ihlal etmekle suçlanıyordu. Bankalara verilen bu cezanın yanı sıra, Deutsche Bank'ın 24.3 milyon Euro, JP Morgan'ın 24.7 milyon Euro, Depfa Bank'ın 23.9 milyon Euro ve UBS'in ise 16.6 milyon Euro olmak üzere toplamda 88 milyon Euro'ya da haciz konuldu. Bunun, söz konusu bankaların dolandırıcılıktan elde ettiği toplam miktarı karşıladığı belirtildi. Bu suça bulaşan 9 banka çalışanı, iddianamede 1 yıla kadar istenmesine karşın 6 ile 8 ay arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. 4 banka da, karara itiraz edeceklerini bildirildi. Davanın açılmasını sağlayan Savcı Alfredo Robledo, bankaların şeffaf olmalarını öngören temel prensibi ortaya koyması bakımından bu kararın bankacılık tarihine geçeceğini ifade etti.
Son Dakika › Dünya › İtalya'da 4 Yabancı Bankaya Dolandırıcılık Cezası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.