Japon Başbakanı Abe, 6 Ay Geçmeden Nükleer Santral İçin Türkiye'ye İkinci Ziyareti Planlıyor - Son Dakika
Dünya

Japon Başbakanı Abe, 6 Ay Geçmeden Nükleer Santral İçin Türkiye'ye İkinci Ziyareti Planlıyor

Japon Başbakanı Abe, 6 Ay Geçmeden Nükleer Santral İçin Türkiye\'ye İkinci Ziyareti Planlıyor

Geçen Mayıs ayında Türkiye'yi ziyaret eden Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin altı ay geçmeden Türkiye'ye ikinci ziyareti planladığı belirtiliyor.

09.10.2013 13:45

Geçen Mayıs ayında Türkiye'yi ziyaret eden Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin altı ay geçmeden Türkiye'ye ikinci ziyareti planladığı belirtiliyor. Abe'nin iki ülke arasında nükleer enerji programında işbirliğinin ilerletmek amacıyla bu ayın sonunda Türkiye'yi ziyaret etmeye karar verdiği kaydediliyor.

Dünyanın en büyük gazetesi olarak nitelenen 10 milyon tirajlı Japon Yomiuri Shimbun, Japon hükümet kaynaklarına dayanarak verdiği haberde Abe'nin ikinci Türkiye ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir "zirve toplantısı" yapmayı planladığını, görüşmelerde Suriyeli mültecilere desteğin de ele alınmasının beklendiğini yazdı.

-"ALTI AY GEÇMEDEN İKİNCİ BİR ZİYARET NADİR"-

Haberde "Kaynaklara göre Abe, bu yıl yeniden Türkiye'ye ziyaret konusunda güçlü bir niyet dile getirdi" denilirken "Sehayat, Başbakanın altı aydan daha kısa bir süre içinde bir ülkeye yaptığı ikinci ziyaret olur ki bu nadir bir şey" değerlendirmesi de yapılıyor.

-"ABE MARMARAY'IN AÇILIŞINA KATILMAK İSTİYOR"-

Japonya Başbakanı Abe'nin Türkiye ziyareti sırasında 29 Ekim'de İstanbul'da yapılacak olan Marmaray'ın açılışına katılmak istediğine dikkat çeken gazete, Mayıs başında yapılan ziyaret sırasında nükleer santral yapımı konusu ile varılan bir mutakabakın açıklandığı anımsatılırken Abe'nin projenin Mishubishi'nin önderliğindeki konsorsiyuma bu yıl bitmeden verilmesini sağlamayı umduğunu da söylüyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Japon Başbakanı Abe, 6 Ay Geçmeden Nükleer Santral İçin Türkiye'ye İkinci Ziyareti Planlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement