Kaddafi, Putin'in Kızını İstemiş - Son Dakika
Dünya

Kaddafi, Putin'in Kızını İstemiş

Kaddafi, Putin\'in Kızını İstemiş

Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin, oğlu Seyfülislam'ı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızlarından biriyle evlendirmeye niyetlendiği ortaya çıktı.

03.01.2016 08:10  Güncelleme: 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap Baharı'nın koltuğundan ve canından ettiği eski Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin, vârisi olarak belirlediği ikinci oğlu Seyfülislam'ı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızlarından biriyle evlendirmek istediği ortaya çıktı.

"SİYASİ EVLİLİK"

Kaddafi'nin danışmanlarından Muhammed Abdülmüttalib El Huni, Kaddafi'nin Rusya ile bu "siyasi evlilik" üzerinden ilişkilerini geliştirmeye çalıştığını söyledi.

"PUTİN'LE KONUŞTU"

El Arabiya'ya konuşan Kaddafi'nin eski danışmanı, Libya liderinin bu düşüncesini Vladimir Putin'e de açtığını söyledi. El Huni, "Kaddafi bu konuda Putin'le konuştu, ama Rusya devlet başkanı bu teklife şaşırdı ve kızının Seyfülislam'ı tanımadığını söyledi" diye aktardı.

ARAP BAHARI KURBANI OLMUŞTU

Kaddafi, 2011 yılında bölgeyi saran Arap Baharı dalgasında koltuğundan olmuş daha sonra ülkesinde yakalanarak öldürülmüştü. Oğlu Seyfülislam ise Kaddafi öldürüldükten sonra muhalifler tarafından Libya'nın güneyindeki Sebha bölgesinde Zintan'da yakalanıp tutuklanmıştı.

OĞLU, HALA MİLİSLERİN ELİNDE

Geçtiğimiz temmuz ayında da Trablus'ta bir mahkeme, Seyfülislam için gıyabında idam cezası vermişti. Seyfülislam Kaddafi, hâlâ Zintan'daki milislerin elinde bulunuyor. (Kaynak: Habertürk)

Son Dakika Dünya Kaddafi, Putin'in Kızını İstemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • memo memo: Yazik ettiler kaddafiye.yazik ettiler libyaya 4 0 Yanıtla
  • misafir: denize düsen yilana sarilirmis derler ya buda öyle birsey , güvendigi dost bildigi liderler kendisine yamukluk yaptilar , libya onu cok arar , kaddafinin afrikadaki fakir ülkelere ne kadar yardim yaptigini oralarin insanlarindan kulaklarimla duydum , tabiki kötü taraflarida varmistir . allah rahmet eylesin 0 0 Yanıtla
  • TÜRK: BUNDAN YAKIŞIKLISINI MI BULUCAN VER GİTSİN.......... 0 0 Yanıtla

Advertisement