Kardeş Ülkeden Başbakan Erdoğan'a Büyük Onur - Son Dakika
Dünya

Kardeş Ülkeden Başbakan Erdoğan'a Büyük Onur

Kardeş Ülkeden Başbakan Erdoğan\'a Büyük Onur

Azerbaycan'da 2012 yılının Kasım ayında başlayan ve 3 gün önce sona eren "Türk dünyasına hizmet 2012" adlı anketin sonuçları açıklandı.

20.02.2013 15:42

Azerbaycan'da 2012 yılının Kasım ayında başlayan ve 3 gün önce sona eren "Türk dünyasına hizmet 2012" adlı anketin sonuçları açıklandı. Anket sonucunda Başbakan Erdoğan "Türk Dünyası'nda Yılın Siyasetçisi" ödülüne layık görüldü.

İnternet üzerinden yapılan ve tüm dünyada herkes tarafından oylanabilen ankette Türk dünyasının tanınmış siyaset, bilim, kültür adamları, milletvekilleri, sanatçılar, gazetecilerinde bulunduğu 60 kişi arasında birinci olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"Türk devletleri ve Halkları Coğrafyasının Yılın Siyasetçisi" ödülünü aldı. Yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Türk dünyasının önde gelen devleti olan Türkiye'nin nüfuzunun dünyada artırılmasında, bölgede önemli siyasi rol üstlendiği ve ekonomik yükselişine katkı sağladığı belirtildi. Başbakan'ın ayrıca Türk devletleri arasında entegrasyon süreçlerinin, ortak kuruluşların yaratılmasında hizmetlerine göre de değerlendirildiği açıklandı.

Ödül alan isimlerin açıklandığı toplantıda Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Türk kültürünün korunmasında yaptığı katkılarla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi ve Haydar Aliyev Vakfı Başkanı Mihriban Aliyeva, "Türk Kültürünün Hamisi" ödülünü alırken Kırgızistan'ın eski Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva da en çok oy diğer bir isim oldu. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kardeş Ülkeden Başbakan Erdoğan'a Büyük Onur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement