Kırgızistan'da Mahkûmlar Ağızlarını Dikerek Açlık Grevi Yapıyor - Son Dakika
Dünya

Kırgızistan'da Mahkûmlar Ağızlarını Dikerek Açlık Grevi Yapıyor

Kırgızistan'da cezaevlerindeki şartların iyileştirilmesini talep eden mahküm ve tutuklular ağızlarını dikerek açlık grevi yapıyor.

26.01.2012 13:38

Kırgızistan'da cezaevlerindeki şartların iyileştirilmesini talep eden mahküm ve tutuklular ağızlarını dikerek açlık grevi yapıyor.

Ombudsman Tursunbek Akun eyleme katılan tutuklu ve mahkümların sayısının bine ulaştığını bildirdi. Mahkümların açlık grevinin ne zamana kadar devam edeceğinin belli olmadığını ancak sürekli tutuklularla görüşüp onların isteklerini yetkililere ulaştırmaya çalıştığını belirten Akun, "Tutukevlerinde bulunan bazı suç örgütlerinin üyeleri, mahkümları ağızlarını dikmeye ve açlık grevine başlamaya zorluyor. Ben de bugün Bişkek'teki 1 numaralı cezaevinde cinayetten tutuklanan suç örgütü üyelerinin başka

tutukevine nakledilmesini isteyeceğim. Aksi halde ağızları dikilenler açlık grevine devam edecekler" ifadelerini kullandı.

Açlık grevi eylemi, tutukluların 16 Ocak'ta 1 numaralı cezaevinde yürürlüğe giren yeni kurallara karşı çıkmaları ile başladı. Cezaevi müdürünün bildirdiğine göre 16 Ocak'taki olayda güvenlik güçleri tarafından yapılan arama sürecine mahkümların müdahale etmesi sonucunda 7'si ağır olmak üzere çok sayıda mahküm yaralanarak hastaneye yatırıldı. - BİŞKEK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kırgızistan'da Mahkûmlar Ağızlarını Dikerek Açlık Grevi Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement