KKTC Başbakanı İrsen Küçük Açıklaması - Son Dakika
Dünya

KKTC Başbakanı İrsen Küçük Açıklaması

KKTC Başbakanı İrsen Küçük Açıklaması

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Lefkoşa Türk Belediyesi'nde (LTB) yeniden yapılanmanın ve köklü tedbirler alınmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yaparak, bu konuda TC Ziraat Bankası'ndan alınacak kredinin; LTB'nin sorunlarını çözme bakımından "tek"...

07.01.2013 21:05

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Lefkoşa Türk Belediyesi'nde (LTB) yeniden yapılanmanın ve köklü tedbirler alınmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yaparak, bu konuda TC Ziraat Bankası'ndan alınacak kredinin; LTB'nin sorunlarını çözme bakımından "tek çare" olduğuna dikkat çekti.

LTB ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES) arasında protokol imzalandı ve Lefkoşa'da yaşanan sıkıntıların giderilmesi için adım atıldı. Başbakan İrsen Küçük'ün şahitliğinde Başbakanlıkta imzalanan protokol sonrasında uzun süredir eylemde olan çalışanlar işbaşı yaptı.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, protokolün imzalanması sonrasında basına yaptığı açıklamada, LTB'de uzun süredir devam eden sorunların çözümü için hükümet olarak yaptıkları çalışmaları anımsatarak, bu sorunun karşılıklı iyi niyet ve özveri sonrasında çözümlendiğini ve artık Lefkoşa halkının hak ettiği hizmeti alacağını vurguladı.

Küçük, başkent Lefkoşa'nın ve halkının hak ettiği hizmeti alabilmesi için mutabakatın sağlandığını ve çalışanların bugünden itibaren işbaşı yaptığını, bazı bölümlerdeki sıkıntı ve arızaların giderilmesiyle de tüm birimlerin hizmete başlayacağını ifade etti.

Hükümet olarak LTB'ye 2013 ödeneklerinden 6 milyon TL avans kullandıracaklarını ve bu avans ile çalışanların Ekim, Kasım, Aralık ayları olmak üzere 3 aylık maaşlarının ödeneceğini, bazı ihtiyaç duyulan tadilatların yapılacağını, araç gereç alımlarının yapılacağını anlatan Küçük, LTB'de kalıcı tedbirlerin alınmasıyla bir daha aynı sorunların yaşanmayacağını kaydetti.

Küçük, LTB'de kalıcı ve köklü tedbirlerin alınabilmesi, yeniden yapılanmaya gidilebilmesi ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşabilmek için Ziraat Bankası'ndan kullanılması için girişim yapılan kredinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerek, bu konuda LTB Başkanı ve belediye meclisine büyük görevler düştüğüne işaret etti. Hükümet olarak artık sorunsuz bir LTB görmek istediklerini dile getiren Küçük, bunun için yeniden yapılanmanın kaçınılmaz olduğunu, çalışanların maaş ve sosyal haklarının sağlanmasının da bundan geçtiğini kaydetti. Küçük, LTB'de bugüne kadar yapılan borçlanmalarda faizlerin çok yüksek olduğunu ve bu faizlerin sıkıntı yarattığını, bu yapılanmayla faizlerin de düşeceğini ve tasarruf edileceğini, borçların tek banka çatısı altında toplanacağını anlatarak, hükümet olarak bu konuda ısrarcı ve takipçi olacaklarını, desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Çalışanların haklarını alması ve Lefkoşa halkının hizmet alması için de yapılanmanın şart olduğunu yineleyen Küçük, kredinin 50 milyon TL olarak alınmasının konuşulduğunu, ancak bunun 70 milyon TL'lere kadar çıkabileceğini belirtti.

LTB'nin sorunlarını çözme bakımından bunun "tek çare" olduğunu ifade eden Küçük, bu konuda LTB Başkanı ve belediye meclisine büyük görev düştüğüne dikkat çekerek, bu süreyi kaçırmamaları için de hükümetin gözleme devam edeceğini dile getirdi. Küçük, ortaya konulan tüm iyi niyetlere rağmen 29 Ocak'a kadar gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda LTB Başkanı ve Belediye Meclisi'nin istifalarını isteyeceklerini belirterek, kimseye taviz vermeyeceklerini söyledi. Bu konuda herkese güvendiğini söyleyen Küçük, bu sıkıntılı sürecin birlikte atlatılacağını, çalışanlar ile sendikaya güvenlerinin tam olduğunu ifade ederek, teşekkür etti.

Başbakan İrsen Küçük, basında bugün, LTB'deki sorunların, BES'in Hristofyas'a yapacağı ziyaret öncesinde çözüldüğü ile bağlantı kurulduğuna da işaret ederek, bunun haklılık payı olmadığını, KKTC'deki sorunlarla ilgili Güney'de çare aramanın mümkün olmadığını vurguladı.

BOZAT

BES Başkanı Savaş Bozat da, LTB'de yaşanan sorunlar ile çalışanların maaş ve sosyal haklarında yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, bugüne kadar gelinen süreci anlattı. Bozat, LTB'de sürdürülebilir bir yapıya kavuşulması için yeniden yapılandırmanın şart olduğunu ifade ederek, bu konuda sendika ve çalışanlar olarak gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Varılan mutabakata göre çalışanların 3 aylık maaşlarının ödeneceğini, TC Ziraat Bankası'ndan alınacak kredi ile de sosyal hakların yatırılacağını ifade eden Bozat, bundan sonra sorunların yaşanmaması temennisinde bulundu. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Başbakanı İrsen Küçük Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement