KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "Asil Beyin Mahkûmiyetine En Az Kendisi Kadar Üzüldüm" - Son Dakika
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "Asil Beyin Mahkûmiyetine En Az Kendisi Kadar Üzüldüm"

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "Asil Beyin Mahkûmiyetine En Az Kendisi Kadar Üzüldüm"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in sahibi olduğu şirketten zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle İngiltere'de 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına üzüldüğünü belirterek "İstinafta bu kararın değişeceğine"...

24.08.2012 14:31

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in sahibi olduğu şirketten zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle İngiltere'de 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına üzüldüğünü belirterek "İstinafta bu kararın değişeceğine inanıyorum" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kral TV ve Tülin Medya Prodüksiyon Şirketi, "Kır Zincirlerini Uluslararası Müzik ve Ses Yarışması" finalistleri heyetini kabulünde bir soru üzerine işadamı Asil Nadir'in hapis cezasına çarptırılmasını değerlendirdi. Asil Nadir'i çocukluğundan beri tanıdığını, ablasıyla sınıf arkadaşı olduğunu anlatan Eroğlu,

Nadir'in kendilerinden birkaç sınıf küçük olduğunu kaydetti.

İş hayatına atılıp başarılar kazandığında da dostluklarının geliştiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Nadir'i İngiltere'ye gittiğinde birkaç kez arayıp mahkemede başarılar dilediğini söyledi.

Rum tarafının yaptığı açıklamalar ve yoğun çalışmalarla Asil Nadir'i mahküm etmek için uğraştığına da dikkat çeken Eroğlu, "Sadece Rum tarafı değil, Asil Bey'in yükselişini hazmedemeyen, özellikle KKTC'ye verdiği hizmetlerden dolayı bu gücün gitmesi gerektiğine inanarak mahküm edilmesinden sevinç duyan ülke dışında çevreler vardır" dedi.

"Asil Bey'in mahkümiyetine en az kendisi kadar üzüldüm" diyen Eroğlu, Nadir'in, KKTC'nin çehresini değiştiren TC'de de yatırımlarla ön plana çıkan, dünya ekonomik kuruluşları arasında bir numaraya kadar çıkan bir işadamı olduğunu söyledi.

Nadir'e geçmiş olsun dileklerinde bulunan ve istinafta mahkümiyet kararının değişeceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu şöyle devam etti:

"Kendisi de beraat edeceğine o kadar inanıyordu ki eminim bu karar şok etkisi yaratmıştır. İnşallah istinafta davaya tarafsız gözle bir daha bakılır ve beraat eder. Asil Bey her zaman morali yüksek bir insan olmuştur. Moralini yine yüksek tutarak istinafın sonuçlarını bekleyeceğine inanıyorum. Kıbrıs Gazetesi ailesine geçmiş olsun diyor ve Asil Beyi memnun etmek için bıraktığı yerden gazetenin yayın hayatına devam edeceğine inanıyorum."

"SİYASETİN EKONOMİYE KARIŞMASI ÜZÜCÜ"

Asil Nadir davasına Güney Kıbrıs'ın siyasi amaçlı olarak müdahale ettiği şeklinde yayınlar olduğunun hatırlatılması üzerine

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Gazetesi'nde Rum Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu'nun açıklamaları olduğuna dikkat çekti.

Rum tarafının uzun süredir Asil Nadir'in gücünün KKTC'nin tanınmasına neden olacağı endişesi içerisinde olduğunu belirten Eroğlu, bunun olmaması için İngiltere ve diğer ülkelerden bazı çevreleri yanlarına alarak uğraştıklarını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Sonunda başardılar. Böyle bir olaya siyasetin karıştırılması, özellikle de İngiltere gibi medeniyetin beşiği sayılan bir ülkede siyasetin ekonomiye bu denli karışması, insanın şeref ve onurunu zedeleyici kararlar alması üzücü. İstinaf safhasında gerçeğin görüleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: 'Asil Beyin Mahkûmiyetine En Az Kendisi Kadar Üzüldüm' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement