KKTC'de "Yemek Festivali" Coşkusu - Son Dakika
Son Dakika Logo

KKTC'de "Yemek Festivali" Coşkusu

KKTC\'de "Yemek Festivali" Coşkusu
03.06.2012 12:37

Kıbrıs'ın yemek kültürünü tanıtmayı amaçlayan 1.Kuzey Kıbrıs Yemek Festivali, Lefkoşa'da başladı.

Kıbrıs'ın yemek kültürünü tanıtmayı amaçlayan 1. Kuzey Kıbrıs Yemek Festivali, Lefkoşa'da başladı.

Tağmaç Çankaya, Orhan Erönen, Çizge Yalkın ve Eray Vudalı'nın Domino Taşları Projesi olarak başlattıkları kültürel ve sosyal sorumluluk içeren girişimlerinin bir parçası olarak düzenlenen festival, Atatürk Stadyumu arkasındaki çim alanda yapılıyor. Dün başlayan festival, bu akşama kadar devam edecek.

"Kıbrıs yemek kültürünü yaşatmak ve yaymak" adına tüm yemekleri bir araya toplamayı amaçlayan festivalin, gelenekselleştirilmesi ve Kıbrıslı Türklerin kendi yemek kültürleri ile ilgili farkındalık oluşturması hedefleniyor. Festivalde, 30 yemek çadırında, ilk kez 100'ün üzerinde Kıbrıs yemeği ve tatlı çeşidi bir arada festivale katılanlara sunuluyor. Ayrıca festivalde, poi ve ateş dansı gösterileri, balon bağlama şovları, ücretsiz atölye çalışmaları, şeflerin yemek pişirme şovları ve yemek yeme ve pişirme yarışmaları da yapılacak.

Festivale katılanlar fast food tarzı yemeklerden ziyade Kıbrıs'a özgü yemeklerin tanıtılmasının önemini belirtti. Festivale ilişkin www.NorthCyprusFoodFest.com adresinden detaylı bilgi alınabileceği kaydedildi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC'de 'Yemek Festivali' Coşkusu - Son Dakika


Advertisement