Kosova'da Protestolu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması - Son Dakika
Dünya

Kosova'da Protestolu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde toplumdaki konumlarından şikayetçi olan Kosovalı kadınlar, yine meydanlara döküldü.

08.03.2012 18:07

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde toplumdaki konumlarından şikayetçi olan Kosovalı kadınlar, yine meydanlara döküldü.

Kosova Kadınlar Ağı'nın organizasyonu ile Priştine merkezinde toplanan kadınlar, "Çiçek değil, adalet istiyoruz" sloganları ile şiddet mağduru kadınların içinde bulundukları durumu protesto etti. Kutlamalar yerine protesto düzenlemeyi tercih eden kadınlar, Kosova Savaşı'nda şiddet gören ve tecavüze uğrayan kadınlar için adalet istedi. Hükümete seslenen kadınlar, devletin şiddet ve tecavüze uğramış kadınlara sahip çıkmasını istedi. Protestocu Fikrije Sadiku, Kosova'da kadınların konumlarında önemli bir

ilerleme olmadığını belirterek, özellikle emeklilik yaşında olan kadınların zor durumda olduklarını söyledi. Sadiku, savaşta şiddete maruz kalmış kadınlarla yakından ilgilenilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Selvete Bunjaku isimli bir diğer protestocu ise, kadınların durumundan memnun olmadıklarını, kadınların iş bulmada sorunlar yaşadıklarını kaydetti. Shpresa Gashi Çitaku da, belirli bir ilerleme görülmesine rağmen Kosova'da kadınların durumunun iyileşmesi için demokratik, yapıcı çözümlere gidilmesinin, bu kapsamda şiddet görmüş kadınlara kucak açılmasının gerekli olduğunu savundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kosovalı kadınlar, Kosova Başbakanlığı'nın demir parmaklıklarına pankartlar asarak, çiçek attı. İkinci eylemde Kosovalı kadınlar, Lahey Uluslararası Mahkemesi'nde davası görülen Kosova'nın eski Başbakanı Ramush Haradinaj'a destek verdi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova'da Protestolu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement