Kosova Mamuşa'da Çifte Bayram Kutlandı - Son Dakika
Dünya

Kosova Mamuşa'da Çifte Bayram Kutlandı

Kosova Mamuşa\'da Çifte Bayram Kutlandı

Kosova'da 3. kutlanan 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı'nın ilk töreni bugün Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'da gerçekleşti.

22.04.2011 15:40

Kosova'da 3. kutlanan 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı'nın ilk töreni bugün Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'da gerçekleşti.

Çok sayıda üst düzey davetlinin katılımıyla gerçekleşen tören, Mamuşa İlköğretim okulu öğrencilerinin kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşü ardından 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları, Mamuşa Belediyesi avlusunda Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç'ün konuşmasıyla başladı. Bütüç, Kosovalı Türkler olarak çifte bayram yaşadıklarını vurgulayarak, bugün hem 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı olduğunu hem de, 1 ila 15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen nüfus sayımlarında Türk nüfus sayısının beklenenden yüksek çıktığına vurgu yaptı. Mamuşa'da 6 Bin'in üzerinde kişinin Türk olarak kayıt olduğunu vurgulayan Bütüç, çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Törene katılan Alman KFOR Komutanı Albay Obest Pirner çocuklara hitaben yaptığı konuşmasında, sizlerle bu güzel bayramınızı beraber kutlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albay Pirner; Bu güzel günde güzel vakitler geçirmenizi dilerim. Bir daha söylemek isterim ki Mamuşa halkıyla olan ilişkilerimiz çok güzeldir ve bunda dolayıdır ki çok mutluyum. Bu programınızda yer almaktan ve sizlerle beraber olmaktan dolayı çok memnunum. Buradan şunu gördüm ki, gelecek siz çocuklarla beraber daha güzel. Sizlere çok teşekkür ederim ifadelerini kullandı.

Kosova Türk Taburu Görev Kuvvet Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Tekin Nemlioğlu da yaptığı konuşmasında, sizlerin aranızda bulunmaktan dolayı onur duyuyorum ifadelerini kullandı. Nemlioğlu Bu güzel programı bizlere yaşattıklarınız için gönülden, yürekten teşekkür ederim. Sizlerin arasında bulunmak bizim için ayrı bir övünç kaynağı, ayrı bir gurur kaynağı ve ayrı bir duygu yoğunluğu. Bu güzelliği bizlere yaşattığınız için tüm Mamuşa halkına ve tüm Kosova Türklerine teşekkür ederim. Türk günümüz hepimizin kutlu olsun. Bizler çok Milli bayram törenlerin katıldık ve her birinde ayrı bir gururlandım, ancak şuan yaşadığı bu güzelliği ömrüm boyunca unutmayacağım. Bu güzel günleri hep birlikte kardeşçe ilelebet kutlarız şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren kutlamalarda Kosova'nın değişik bölgelerinden katılan derneklerin folklor gösterileri büyük beğeni topladı. Törende Goralı bir genç kızın Atatürk'e hitaben yazılmış şiiri okuması, büyük alkış aldı.

Mamuşa'da gerçekleşen tören ardından Kosova Demokratik Türk Partisi de (KDTP) 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı dolayısıyla Prizren'de bir resepsiyon verecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosova Mamuşa'da Çifte Bayram Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement