Kosova'nın Bağımsızlığının 4'üncü Yıl Dönümü Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Dünya

Kosova'nın Bağımsızlığının 4'üncü Yıl Dönümü Kutlamaları Başladı

Kosova\'nın Bağımsızlığının 4\'üncü Yıl Dönümü Kutlamaları Başladı

Kosova'da bağımsızlığın 4'üncü yıldönümü kutlamaları başladı.17 Kasım 2008'de bağımsız cumhuriyetini ilan eden Kosova'nın başkenti Priştine bayraklarla süslenirken, ülkede bayram havası yaşanıyor.

16.02.2012 19:57

Kosova'da bağımsızlığın 4'üncü yıldönümü kutlamaları başladı. 17 Kasım 2008'de bağımsız cumhuriyetini ilan eden Kosova'nın başkenti Priştine bayraklarla süslenirken, ülkede bayram havası yaşanıyor.

Kosova'nın bağımsızlığının 4'üncü yıl dönümü kutlamaları Kosova Meclisi'nde düzenlenen resmi törenle başladı. Kosova Meclisi'nde düzenlen törende Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, Kosova Başbakanı Haşim Taçi, millettekileri, aralarında Türkiye Büyükelçisi Songül Ozanında bulunduğu çok sayıda dış ülke büyükelçileri ve temsilcileri hazır bulundu.

Toplantı Kosova Milli marşının okunmasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan Kosova Meclisi Başkanı Yakup Krasniçi, "Kosova yüzyıllık bağımsızlık hayalini tam dört yıl önce bu mecliste geçekleştirdi. ve kanla kazanılmış olan bağımsızlığın 4'üncü yıl dönümünü bugün gururla kutlamaktayız" dedi .

4'ÜNCÜ YILINDA KOSOVA'NIN BAĞIMSIZLIĞI 87 ÜLKE TARAFINDAN TANINDI

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, tüm Kosovalıların 4'üncü bağımsızlık yıl dönümünü kutlayarak, "Kosova artık stabil, demokratik, insan haklarına saygı duyan bir ülke oldu" dedi. Kosova'nın günden güne geliştiğini ve AB yolunda olduğunu vurgulayan Yahagay, "Kosova'nın bu seviyeye gelmesi için Kosova'yı tanıyan, Kosova'ya her alan da destek ve yardım sunan tüm ülkelere, NATO'ya, AB'ye teşekkürlerimi sunarım" dedi.

BAŞBAKANI TAÇİ: BAĞIMSZLIĞIN 4'ÜNCÜ YILINA BÜYÜK BAŞARILARLA GİRMEKTEYİZ

Kosova Başbakanı Haşim Taçi de, bağımsızlığın 4'üncü yılını tüm Kosovalıların coşkuyla kutlamaları çağrısında bulunurken, "Bu kutlamalar bir gelecek için güç verecektir. Bağımsızlığın 4'üncü yılına büyük başarılarla ayak basmaktayız. Bu süre içinde enstitüler güçlendi ve bu yılın sonunda denetimli bağımsızlık kalkacak. AB ile vize muafiyeti konusunda anlaşmaya varılacak" dedi. Haşim Taçi, Kosova halkının daha iyi bir yaşam hak ettiğini söyleyerek bunu sağlamak için herkesin daha çok çalışması gerektiğini belirtti. Haşim Taçi, "Bağımsızlığın temellerini atan Merhum İbrahim Rugova ve UÇK Başkomutanı Kosova halk kahramanı Adem Yaşari'yi de saygıyla anıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay ve Başbakan Haşim Taçi milletvekilleriyle tokalaşarak bağımsızlığın 4'üncü yılını kutladı. Yarın kutlamalar çerçevesinde Priştine'nin Aya Tereza bulvarında ilk kez Kosova Güvenlik Gücü resmi geçit yapacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosova'nın Bağımsızlığının 4'üncü Yıl Dönümü Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement