Kosova Sinema Dünyasını Ağırlayacak - Son Dakika
Dünya

Kosova Sinema Dünyasını Ağırlayacak

Kosova Sinema Dünyasını Ağırlayacak

10. DokuFest Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali'ne 55 ülkeden 186 film katılacak.

23.07.2011 10:51  Güncelleme: 11:37

Kosova'da bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan DokuFest Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali'ne 55 ülkeden 186 fil katılacak. 23 ila 31 Temmuz tarihleri arasında Prizren'de düzenlenecek olan festivale 2 Bin'in üzerinde başvurudan 3 Türk toplan 186 film katılıyor.

10 yılda dünyanın önemli festivalleri arasına giren 'DokuFest Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali'ne bu yıl ayrıca Oscarlı belgesel yönetmeni James Longley ile Mohsen Makhmalbaf'ta katılıyor. 1 hafta sürecek festivale dünyanın değişik ülkelerinden yüzler sinema sever katılıyor. 8 sinema salonunda düzenlenecek olan festivale ayrıca dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Pj Harvey son albümü olan Let England Shake bir konser verecek. Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği'nin de destek verdiği festivalde ayrıca, 10'uncu yılı nedeniyle 10 Yılda En İyi Film seçilen filmlerde gösterilecek.

Bu yıl ayrıca DocuKids adıyla 40 genç ve çocuk filmi de, genç kuşağın belenisine sunulacak.

Sinema salonları dışında seyyar sinemalar, Prizren nehrinin üzerine kurulan sinema ile Prizren Kalesi, Prizren Birliği'nde de filmler gösterilecek.

Çok kaliteli filmlerin yanı sıra çeşitli programlar ve özel olarak yarışan filmler ile Dokufest bu yıl farklı atölye çalışmaları ve açık oturumları ile bir dizi organizasyona imza atması bekleniyor. İran devrim sineması hakkında İranlı yönetmen Mohsen Makhmalbaf bir konferans düzenleyecek. Ayrıca ünlü yönetmen James Longley bölge gençlerine belgesel yönetmenliği hakkında bazı çalışmalar yapması bekleniyor. Ayrıca İrlandalı fotoğrafçı Seamus Murphy de bir sergi açacak.

Ayrıca Times Magazine'nin eski sanat yönetmeni Mirko Iliç de, politik ve toplumsal tasarım üzerinde bir sunum yapacak ve tasarımcıların nasıl memnuniyetsizliğini sanat yönüyle ifade ettiklerini anlatması bekleniyor.

Norveç fotoğraf sanatçısı Espen Rasmussen'in de 22 Temmuz tarihinde Osmanlı döneminden kalma tarihi Gazi Mehmet Paşa Hamamı'nda bir sergisi açılacak ve 31 Temmuz'a kadar açık kalacak. Sergide, çok sayıda ülkeden mültecilerin kaderine ışık tutması bekleniyor.

Festival için Prizren'e gelen çok sayıda konuk, DokuCamp'ta Akdere kıyısında 1 Avro ödeyerek çadırlarda geceleyebilecek.

Festival boyunca her akşam değişik konserlerde düzenlenecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosova Sinema Dünyasını Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement