Lavrov ve Arakçi'den Telefon Görüşmesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Lavrov ve Arakçi'den Telefon Görüşmesi

Lavrov ve Arakçi\'den Telefon Görüşmesi
10.03.2026 17:42

Rusya ve İran dışişleri bakanları, bölgedeki gelişmeleri ve gerilimi ele aldı.

RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin bölgedeki son gelişmeleri ele almak üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin bugün telefonda görüştüğü belirtildi. İki bakanın, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik 'sebepsiz' saldırılarının ardından Orta Doğu'da kötüleşen durumu ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldığı aktarıldı.

Görüşmede Lavrov'un, krizin diplomatik yollarla çözülmesine yönelik ülkesinin ilkesel tutumunu yinelediği kaydedildi. Açıklamada, "Rusya'nın, İran'ın ve bölgesel komşularının güvenlik çıkarlarının usulüne uygun olarak dikkate alınması şartıyla, gerilimin en kısa sürede düşürülmesi ve siyasi-diplomatik çözüme dönülmesi için bu çabaları desteklemeye hazır olduğu" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Lavrov ve Arakçi'den Telefon Görüşmesi - Son Dakika


Advertisement