Libya'da Daniel Fırtınası'nın Yol Açtığı Sellerde Ölü Sayısı 150'ye Yükseldi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Libya'da Daniel Fırtınası'nın Yol Açtığı Sellerde Ölü Sayısı 150'ye Yükseldi

Libya\'da Daniel Fırtınası\'nın Yol Açtığı Sellerde Ölü Sayısı 150\'ye Yükseldi
11.09.2023 16:43

Libya'da etkili olan Daniel Fırtınası'nın yol açtığı şiddetli yağışların ardından meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 150'ye yükseldi. Fırtına nedeniyle ülkenin doğusunda en az 150 kişi hayatını kaybetti.

Libya'da etkili olan Daniel Fırtınası'nın yol açtığı şiddetli yağışların ardından meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 150'ye yükseldi.

Yunanistan'da 15 kişinin ölümüne yol açan Daniel Fırtınası, hafta sonu Libya'da etkili olmaya başladı. Olağan üstü hal ilan edilen Derna, Bingazi, Sousse ve Al-Marj bölgesinde fırtınanın yol açtığı şiddetli yağışlar sel felaketine yol açtı. Ülkenin batıdaki yer alan Misrata kenti de sele teslim oldu.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ülkenin doğusunda sel nedeniyle en az 150 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Kurtarma çalışmalarına katılan 7 askerin ise kayıp olduğu bildirildi. Sel bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, okul ve iş yerleri ile 4 büyük petrol limanı da kapatıldı.

Fırtınanın bugün itibarıyla Mısır'da da etkili olması bekleniyor. - TRABLUS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Libya'da Daniel Fırtınası'nın Yol Açtığı Sellerde Ölü Sayısı 150'ye Yükseldi - Son Dakika


Advertisement