Lise Sunumunda Ekran Hacklendi, Cinsel İçerikli Görüntüler Gösterildi - Son Dakika
Dünya

Lise Sunumunda Ekran Hacklendi, Cinsel İçerikli Görüntüler Gösterildi

Rugby yıldızı Jarryd Hayne'in bir lisede yaptığı sunum esnasında, ekranda aniden +18'lik film sitesine ait içerikler ve kodlar göründü.

08.11.2016 18:12  Güncelleme: 21:10

ABD'deki Robina Devlet Lisesi'nde, siber güvenlik üzerine gerçekleştirilen oturumda sahnede rugby yıldızı Jarryd Hayne varken talihsiz bir olay yaşandı. Lise öğrencilerinden bir tanesinin söz aldığı sırada sunumun yapıldığı ekran hacklendi ve cinsellik üzerine yayın yapan bir film sitesine ait içerikler gösterilmeye başlandı. İronik olan kısım ise olayın, Hayne'in sunumu Norton Security adına yaptığı sırada gerçekleşmesi.

GÖRÜNTÜLERİN YAYINLANMASINA ENGEL OLAMADI

Dersin bir parçası olarak telefonundaki tarayıcı üzerinden sunumu gerçekleştirdiği sırada bu olayın yaşanmasına Hayne'in telefonunun sebep olduğu söylenmiş olsa da daha sonra Norton Security'den Paul Savvides, görüntülerin Hayne'e ait olmadığını doğruladı. Hayne ise görüntülerin asla kendisine ait olmadığını, sunumu kesmek için elinden geleni yapmış olsa da görüntülerin yayınlanmasına engel olamadığını söyledi. Hayne'in sunum esnasında iPhone kullandığını söyleyen Savvides, görüntülerin ise bir Samsung cihazından geldiğini söyledi. Gelen raporlara göre bir hacker, sunumun yapıldığı ekrana man-in-the-middle attack ile saldırarak kendi telefonundaki cinsel içerikli görüntüleri ekrana yansıtmış.

Lise Sunumunda Ekran Hacklendi, Cinsel İçerikli Görüntüler Gösterildi

Son Dakika Dünya Lise Sunumunda Ekran Hacklendi, Cinsel İçerikli Görüntüler Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement