Macaristan'daki Türkler Bayramda Şehitlerini Yalnız Bırakmadı - Son Dakika
Dünya

Macaristan'daki Türkler Bayramda Şehitlerini Yalnız Bırakmadı

Macaristan\'daki Türkler Bayramda Şehitlerini Yalnız Bırakmadı

Macaristan’da yaşayan Türk gurbetçiler, Ramazan Bayramı’nda şehitlerini unutmadı.

06.07.2016 11:31

Macaristan'da yaşayan Türk gurbetçiler, Ramazan Bayramı'nda şehitlerini unutmadı.

Türk gurbetçiler, Ramazan Bayramı'nın 2. gününde Budapeşte'nin 10. Bölgesindeki mezarlıkta bulunan 1. Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Türk Şehitliği'nde buluştu. Türk şehitlerini yalnız bırakmayanlar arasında Türkiye'nin Macaristan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alaettin Altemür, Büyükelçilik çalışanları, Macaristan'daki sivil toplum örgütleri olmak üzere kalabalık bir topluluk katıldı.

Türk vatandaşları, şehitlikte yatan 480 Türk askeri için Kur-an okudu. Okunun Kur-an sonrası hep birlikte şehitler için tekbirler eşliğinde dua eden Türk gurbetçiler, anıt önünde birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye'nin Macaristan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alaettin Altemür, yaptığı açıklamada, bayramların herkesin bir araya geldiği, büyüklerin ziyaret edildiği, öte yandan ebediyete intikal eden büyüklerin de ziyaret edildiği dönemler olduğunu belirtti. Altemür, "Burada bir Türk şehitliği var. Galiçya Cephesinde bizim için savaşırken, can veren büyüklerimiz var. Bugün Macaristan'da yaşayan vatandaşlarımızla birlikte onları ziyaret ederek görevimizi yerine getirdik. Bundan dolayı çok mutluyuz, Allah ruhlarını şad etsin. Onlar bizim için mücadele ederken hayatlarını kaybettiler, bizim görevimiz de onları ziyaret ederek bu anıyı yaşatmaktı. Bugün bu görevi ifa ettik, çok memnunuz" dedi.

Macaristan Türk-İslam Kültür Derneği yöneticisi Mustafa Taşdemir ise Macaristan'da bayramı birlikte yaşamının sevincini yaşadıklarını söyleyerek, "Önümüzdeki yıl da sağlık ve sıhhat içinde nice bayramlara kavuşma dileğiyle tüm Müslümanların, tüm kardeşlerimizin, bütün İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Macaristan'daki Türkler Bayramda Şehitlerini Yalnız Bırakmadı - Son Dakika


Advertisement