Mübarek Bırakıyor mu?" - Son Dakika
Dünya

Mübarek Bırakıyor mu?"

Mübarek Bırakıyor mu?"

Mısır Başbakanı: Mübarek İstifa Edebilir

10.02.2011 17:25  Güncelleme: 17:54

Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in görevden ayrılması talebiyle düzenlenen gösteriler devam ederken Mısır Başbakanı Ahmet Şefik, Hüsnü Mübarek'in bugün bir açıklama yaparak görevini bırakabileceğini söyledi.

Şefik'in Mübarek'in "büyük ihtimalle" bugün bir açıklama yaparak, görevini Cumhurbaşkanı Yardımcısına bırakacağını söyleyebileceği kaydedildi. Haber ajanslarında Mübarek'in protestocuların isteklerini karşılayacağı bilgisi de geçiliyor.

"PROTESTOCULARIN TÜM TALEPLERİ KABUL EDİLECEK"

Mısır'da, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in derhal istifa etmesi başta olmak üzere 17 gündür başkentte protesto gösterilerini sürdüren muhaliflerin "tüm taleplerinin karşılanacağı" açıklandı.

Ordu komutanlarından Hasan el Roveni, Kahire'deki Tahrir Meydanı'ndaki protestoculara yaptığı konuşmada, "istediğiniz her şey yerine getirilecek" dedi.

Aynı zamanda başkomutan olan Mübarek'in başkomutanlığı, bu nedenle ordu komutanlığına devredebilir.

ORDU MÜBAREKSİZ TOPLANDI

Güvenlik kaynakları da, Yüksek Askeri Konsey'in tüm gün toplantı halinde olduğunu belirttiler.

Ordunun konuya ilişkin yakında bir bildiri yayımlayacağı kaydedildi. Mübarek'in de kısa bir süre içerisinde halka hitap edeceği kaydedildi.

Mübarek'in görevini bırakabileceği haberlerini, iktidar partisi yetkilileri de teyit etti.

Bu arada El Arabiya ordunun ülkede sıkı yönetim ilan edebileceğini duyurdu.

MISIR YÖNETİMİ, AB DIŞİŞLERİ YÜKSEK TEMSİLCİSİ ASHTON'IN ZİYARET TALEBİNİ REDDETTİ

Mısır yönetimi, Kahire'yi ziyaret etmek isteyen AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ı "yoğun iç gündem" nedeniyle kabul etmedi.

Ashton'ın sözcüsü Maja Kocijancic, AB liderleri tarafından Tunus ve Mısır'a gitmekle görevlendirilen Ashton'ın bu ziyaretleri en kısa sürede gerçekleştirmek istediğini ve gelecek hafta için Mısır makamlarından onay istediğini söyledi.

Kocijancic, Mısır makamlarının yeşil ışık yakmaması halinde resmi ziyaretin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirtti.

AB kaynakları, "yoğun iç gündem" nedeniyle Ashton'ın ziyaretine onay vermeyen Mısır yönetiminin, bu ay sonuna kadar geri adım atmasını bekliyor.

Ashton, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman ve bazı muhalefet temsilcileriyle görüşmeyi ve protesto gösterilerinin adresi Tahrir Meydanı'nı ziyaret etmeyi planlıyordu.

Ashton'ın Mısır'ın en güçlü muhalif hareketi Müslüman Kardeşler ile görüşüp görüşmeyeceği ise netlik kazanmadı.

MEYDANLAR BOŞALMIYOR

Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in görevden ayrılması talebiyle düzenlenen gösteriler devam ediyor. Başkent Kahire'deki Tahrir Meydanında sabah erken saatlerinde toplanan kalabalık, "Halk yönetimini devirmek istiyor", "Alaa (Mübarek'in büyük oğlu), babana söyle çeyrek yüzyıl yeter", "Süleyman'a (Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman) hayır", "Amerikan ajanlarına, İsrail casuslarına hayır", "Mübarek defol" sloganları attı. Birçok kişi de, gösterilerin başlamasından bu yana şiddet olaylarında ölenlerin fotoğraflarını taşıdı. Meydana yeni çadırlar kurulduğu, tankların yakındaki Mısır Müzesi civarında beklemeyi sürdürdüğü, meclis binasına giden iki yolun kesildiği belirtildi.

TECEMMÜ PARTİSİ HÜKÜMETLE REFORM GÖRÜŞMELERİNDEN ÇEKİLDİ

Mısır'daki muhalefet partilerinden Tecemmü, hükümetle reform görüşmelerinden çekildiğini bildirdi.

Tecemmü partisinin yayımladığı bildiride, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yönetiminin halkın taleplerine "asgari seviyede karşılık vermediği" belirtildi.

Bildiride hükümetin diyalog biçimi eleştirilerek, üzerinde anlaşmaya varılan şeylerle ilgili resmi açıklamaların yanlış olduğu ifade edildi. Yetkililerin "kabul edilemez" açıklamalarının, katılımcıları "halk devrimiyle karşı karşıya getirdiği" de kaydedildi.

Tecemmü, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman'ın pazar günü başlattığı görüşmelerden çekildiğini açıklayan ilk parti oldu.

''ONLARCA GÖSTERİCİ KEYFİ OLARAK GÖZALTINA ALINDI"

Mısır'da ordunun, Tahrir Meydanındaki gösterilere katılan onlarca kişiyi keyfi o

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Mübarek Bırakıyor mu?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement