NATO Genel Sekreteri Hint Pasifik ve Ukrayna konularında açıklamalarda bulundu - Son Dakika
Dünya

NATO Genel Sekreteri Hint Pasifik ve Ukrayna konularında açıklamalarda bulundu

NATO Genel Sekreteri Hint Pasifik ve Ukrayna konularında açıklamalarda bulundu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ile yaptığı basın açıklamalarında Hint Pasifik ve Ukrayna konularına değindi. Stoltenberg, Hint Pasifik'teki gelişmelerin Avrupa ve NATO için önemli olduğunu belirtirken, Ukrayna'daki savaşın küresel sonuçlarına dikkat çekti. Ayrıca, Güney Kore Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programları konusunda endişelerini dile getirdi.

11.07.2023 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Vilnius Liderler Zirvesi oturumları öncesinde Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ile basına açıklamalarda bulundu. Stoltenberg "Hint Pasifik'te olanlar Avrupa ve NATO için önemlidir ve Avrupa'da olanlar Hint Pasifik için önemlidir" dedi.

Stoltenberg, Yeni Zelanda Başbakanı Hipkins ile basına yaptığı açıklamada Yeni Zelanda'nın çok değerli bir ortak ve güvenliğin bölgesel değil küresel bir konu olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;

"Hint Pasifik'te olanlar Avrupa ve NATO için önemlidir ve Avrupa'da olanlar Hint Pasifik için önemlidir. ve Ukrayna'daki savaşın nasıl istenmeyen küresel sonuçları olduğunu görüyoruz. ve Ukrayna'ya verdiğiniz destek için minnettarım. Fark yaratıyor."KUZEY KORE'NİN NÜKLEER VE FÜZE PROGRAMLARI KONUSUNDA ENDİŞELİYİZNATO Genel Sekreteri, daha sonra Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ile bir araya gelip Hint Pasifik'teki gelişmelerin karşılıklı olarak Avrupa ve NATO için önemli olduğunu bir kez daha vurgulayarak "Ukrayna'daki savaşın istenmeyen küresel sonuçları var. ve Ukrayna'nın yasadışı işgalini kınayan güçlü duruşunuz için teşekkür ederim. Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programları konusunda da çok endişeliyiz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya NATO Genel Sekreteri Hint Pasifik ve Ukrayna konularında açıklamalarda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement