Obama: "Birlik Olduğumuzda Hiçbir Güçlük Aşılmaz Değil" - Son Dakika
Dünya

Obama: "Birlik Olduğumuzda Hiçbir Güçlük Aşılmaz Değil"

Obama: "Birlik Olduğumuzda Hiçbir Güçlük Aşılmaz Değil"

ABD Başkanı Barack Obama, Pearl Harbor baskınının 70.yıldönümü dolayısıyla, saldırıda hayatını kaybedenlere Tanrı'dan rahmet dilerken, 2.Dünya Savaşı'nın sonunun "Amerikalılar birlik olduğunda hiçbir güçlüğün aşılmaz olduğunu gösterdiğini" söyledi.

07.12.2011 18:28

ABD Başkanı Barack Obama, Pearl Harbor baskınının 70. yıldönümü dolayısıyla, saldırıda hayatını kaybedenlere Tanrı'dan rahmet dilerken, 2. Dünya Savaşı'nın sonunun "Amerikalılar birlik olduğunda hiçbir güçlüğün aşılmaz olduğunu gösterdiğini" söyledi.

Obama yayınladığı açıklamada, 70 yıl önce güzel bir pazar sabahının Pearl Harbor'a düzenlenen kabul edilemez saldırıyla gölgelendiğini belirterek, eşi Michel ve kendisinin, 2. Dünya Savaşı'nın ilk çarpışmasında hayatlarını kaybeden 2 bin 400'den fazla Amerikalı asker ve sivil, erkek, kadın ve çocukların anısına düzenlenen törene katıldıklarını kaydetti.

Saldırıdan 20 yıl sonra Pearl Harbor'a birkaç kilometre uzaklıktaki Honolulu'da doğan Obama, baskına kahramanca yanıt vererek ülkeleri için esin kaynağı olan ve ülkelerini zafer yoluna çıkaran eski muharip ve gazileri de selamladığını söyleyerek, "Bu nesil bize Amerikalılar birlik olduğunda hiçbir güçlüğün aşılmaz olduğunu hatırlatıyor" dedi. - WASHINGTON/TOKYO

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Obama: 'Birlik Olduğumuzda Hiçbir Güçlük Aşılmaz Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement