Obama İki Şanslı Hindi'yi Kesilmekten Kurtardı - Son Dakika
Dünya

Obama İki Şanslı Hindi'yi Kesilmekten Kurtardı

Obama İki Şanslı Hindi\'yi Kesilmekten Kurtardı

ABD Başkanı Obama, Şükran Günü geleneklerine uygun olarak bu yıl da iki hindiyi kesilmekten kurtardı.

27.11.2013 23:33  Güncelleme: 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, her yıl Şükran Günü'nden bir gün önce geleneksel olarak Beyaz Saray'da gerçekleştirilen hindi affetme töreninde "Popcorn" ve "Caramel" isimli iki şanslı hindiyi kesilmekten kurtardı.

CARAMEL VE POPCORN AFFEDİLDİ

Törene her yıl olduğu gibi bu yıl da kızları Malia ve Sasha ile birlikte gelen Obama, Beyaz Saray'ın sosyal medyada yürüttüğü "Ulusal Şükran Günü Hindisi" unvanı yarışmasında verilen oylarla birinci seçilen "Popcorn" isimli hindiyi taçlandırdı. Oylamada ikinci seçilen "Caramel" isimli hindi de Obama tarafından affedildi.

"AÇLIK OYUNLARINA BENZİYOR"

Obama, esprili bir şekilde Ulusal Şükran Günü Hindisi unvanı için gerçekleştirilen yarışmanın kelimenin tam anlamıyla "Açlık Oyunları"na benzediğini söyleyerek, hükümetin her yıl 24 çocuğu televizyonda yayınlanan bir etkinlikte ölümüne dövüşmeye zorladığı fütüristik filme atıfta bulundu.

"HERKESİN ŞÜKRÜN GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM"

Amerikan halkının Şükran Günü'nü kutlayan Obama, ABD silahlı kuvvetlerinde görev yapanlara da teşekkürlerini sunduğu konuşmasında, "Bizi güvende tutuyorsunuz. Bizi gururlandırıyor ve atalarımızın yaptıkları işlere daha fazlasını katarak kendi çocuklarımıza da daha iyi bir geleceği bırakma sorumluluğumuzu bize hatırlatıyorsunuz. Obama ailesi adına herkesin Şükran Günü'nü kutluyorum. Yarın, arkadaşlarımız ve ailemizle birlikte toplandığımızda kendimizi, söyleyebileceğimizden daha şanslı ve hayal edebileceğimizden daha umutlu sayacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Popcorn isimli hindinin yanına giderek esprili bir şekilde, "Bana verilen güce dayanarak seni kızılcık sosuyla kaplanmaktan ve doldurulmaktan kurtarıyorum" diyen Obama, hindiyi affetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Obama İki Şanslı Hindi'yi Kesilmekten Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement