Oecd Daimi Temsilcisi Rende'ye Veda Resepsiyonu - Son Dakika
Dünya

Oecd Daimi Temsilcisi Rende'ye Veda Resepsiyonu

Oecd Daimi Temsilcisi Rende\'ye Veda Resepsiyonu

Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Türkiye’nin OECD nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende’nin emekliye ayrılması nedeniyle Paris Büyükelçiliğinde Rende’nin onuruna veda resepsiyonu düzenledi.

25.02.2016 11:32

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Türkiye'nin OECD nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende'nin emekliye ayrılması nedeniyle Paris Büyükelçiliğinde Rende'nin onuruna veda resepsiyonu düzenledi.

Türkiye'nin OECD nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende'nin emekliye ayrılması nedeniyle Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Büyükelçilik rezidansında Rende'nin onuruna veda resepsiyonu düzenledi. Büyükelçi Akil ve eşinin ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Paris'te faaliyet gösteren çok sayıda Türk kurumlarında görevli diplomatlar ile eşleri ve yetkililer de katıldı.

Resepsiyonda konuşan Büyükelçi Akil, çeşitli ülkelerde ve çeşitli diplomatik görevlerde bulunan Büyükelçi Rende'nin diğer görevlerinde olduğu gibi Paris'te, Türkiye'nin OECD temsilciliği görevini de çok başarılı bir şekilde yaptığını söyledi. Büyükelçi Akil, "Genelde büyükelçilikte toplandığımız zaman merkeze dönen arkadaşlarımıza veda yapıyoruz. Ben meslek hayatımda ilk defa bir meslektaşımın emekliye ayrılışı vesilesiyle konuşma yapıyorum. Meslektaşım değil ayrıca özellikle çok yakın dostum ve arkadaşım. Çünkü bizim meslek hayatımız hep kesişti, hep birlikte çalıştık uzun seneler. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, kariyerim sırasında en fazla çalıştığım ve birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığım bir arkadaşım. Ne mutlu bize ki kariyerimizin son döneminde Paris'te birlikte geçirdik" dedi.

Mithat Rende'nin sadece profesyonel olarak değil sosyal olarak da özellikle genç diplomatlara örnek olduğunu kaydeden Akil, "Başta eşim adına ve kendi adıma bugüne kadarki birlikteliğimiz, dostluğumuz, arkadaşlığımız ve profesyonel desteğin için çok çok teşekkür ederim. İnşallah emekli olduktan sonra da diplomasi akademisinde biraz daha arkadaşlara katkısı olur. Evet bu sözlerle ben sana yeni emeklilik hayatında eşin ve çocuklarınla mutlu bir hayat diliyorum. Biz de emekli olunca İstanbul'da birlikte olacağız" ifadelerini kullandı.

BOTSALI: "OECD'Yİ ÇOK İYİ BİR DURUMA GETİRDİNİZ"

Büyükelçi Mithat Rende de gerçekleştirdiği kısa konuşmasında, "Başta Büyükelçi meslektaşım Akil'e ve eşi İnci hanım ve kızı Burçin'e mutluluklar diliyorum, sağlık diliyorum. Bir an evvel İstanbul'da bir araya gelmeyi ümit ediyoruz. Bu arada buradaki hepinize dostluğunuz, arkadaşlığınız, yakınlığınız için jestleriniz için bana ve eşim Sibel'e gösterdiğiniz ilgi ve alaka için hepinize içten teşekkürlerimi sunuyorum, sağlık diliyorum mutluluk diliyorum. Ülkemiz için de hayırlı günler diliyorum, huzur diliyorum barış diliyorum, ülkeye iç huzur diliyorum. Daha güzel bir döneme gireceğiz ve çocuklarımıza, torunlarımıza daha müreffeh, daha uygar, daha güzel bir ülke bırakacağız" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin UNESCO nezdindeki daimi temsilci Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ise, "Türk Dışişlerinin iki tane ismiyle Büyükelçi olarak sizlerin arasında görev yapmak imtiyazına kavuşmuştum. Göz açıp kapayana kadar iki yıl geçmiş. Mithat beyle NATO'da görev yaptığım zamanlardan bugüne aynı veya yakın koridorları paylaştık. Ancak hiçbir zaman birlikte çalışamadık. Ama uzaktan hep birbirimizi takip ettik. Büyükelçi Hakkı ve Mithat özellikle enerji sektöründe bugün Türkiye'yi dünya haritasına oturtan iki kişidir. Enerji güvenliğinde 21. yüzyılda Türkiye'nin istikrarı, hayat sigortası altında bu kişilerin imzaları, mühürleri var. Emekli olduklarını görmeyeceksiniz çünkü muhtemelen emekli olduktan sonra daha aktif olacaklar. Hem sosyal hayatlarında hem de profesyonel hayatlarında çok muhtemelen de devletin bizlere sunmuş olduğu çok büyük sıfat, unvan ve statüden ayrı ama daha müreffeh geleceğe doğru yürüyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Mithat Rende'nin arkasında çok güzel işler bıraktığını bildiren Botsalı, "Güle güle git, sevgiyle git. Arkanda çok güzel izler bırakıyorsun. OECD'deki bizlerle paylaştığın mesleki ilişkilerinden çok güzel sözler işittim. Çok güzel bir isim ve iz bırakıyorsunuz. OECD'yi çok iyi bir duruma getirdiniz. Size teşekkür ederiz güle güle gidin" şeklinde konuştu. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Oecd Daimi Temsilcisi Rende'ye Veda Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement