Oliver Wittke: Dostluk Köprülerinin Sağlamlaşması Açısından Önemli - Son Dakika
Dünya

Oliver Wittke: Dostluk Köprülerinin Sağlamlaşması Açısından Önemli

Oliver Wittke: Dostluk Köprülerinin Sağlamlaşması Açısından Önemli

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün daveti üzerine festivale katılan Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Şehircilik ve Ulaştırma Bakanı Oliver Wittke (CDU), demokrasiyi geliştirmekte öncelikle görevin siyasilerde olduğunu söyledi.

31.07.2016 13:11

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün daveti üzerine festivale katılan Almanya'nın Kuzey Ren- Vestfalya Eyaleti Şehircilik ve Ulaştırma Bakanı Oliver Wittke (CDU), demokrasiyi geliştirmekte öncelikle görevin siyasilerde olduğunu söyledi. Demokrasilerin zaman zaman içeriden ve dışarıdan gelen tehditlerle yaralanabildiğini belirten Wittke, şöyle konuştu:

KATKI SAĞLAMAMIZ LAZIM

"Ama bizler, buna rağmen demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürmek zorundayız. Türkiye, yakın bir zaman önce demokrasi adına çok önemli bir sınav verdi. Terör saldırıları ve darbe girişimine karşın bu festivalin yapılacak olması dostlukların geliştirilmesi ve köprülerin sağlamlaştırılması açısından çok önemli. Buna da bizim katkı sağlamamız gerektiğine inanıyorum."

DÖRT KEZ EN İYİ SEÇİLDİ

"Şartlar ne kadar el verişsiz gibi görünse de, bu festivalin yapılması önemli. Çünkü bu uluslararası bir organizasyon. Büyükçekmece ile dayanışma içinde olmak için buradayız. Bizleri buluşturan, birleştiren bu festivale daha çok sahip çıkıp, 17 yıldır geliştirdiğimiz dostluğumuzun üzerine koyarak daha da geliştirerek bu festivali başarıyla tamamlamayı hedefliyoruz."

DÖRT KEZ EN İYİ SEÇİLDİ

Dünya Festivaller Birliği (CIOOF) tarafından 4 kez 'Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali' seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, 29 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Oliver Wittke: Dostluk Köprülerinin Sağlamlaşması Açısından Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement