Pentagon'dan "intikam" açıklaması: Ürdün'deki saldırıdan İran destekli milisler sorumlu, karşılık vereceğiz - Son Dakika
Dünya

Pentagon'dan "intikam" açıklaması: Ürdün'deki saldırıdan İran destekli milisler sorumlu, karşılık vereceğiz

Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bölgede görevlendirilen ABD güçlerine dün gece düzenlenen saldırıda 3 asker öldü, 25 kişi de yaralandı. İHA ile düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Austin, "Askerlerimize yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" dedi.

29.01.2024 07:39  Güncelleme: 07:57

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ürdün- Suriye sınırında bulunan üsteki askerlerine insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıya ilişkin, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" ifadesini kullandı.

PENTAGON'DAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Austin, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bölgede görevlendirilen ABD ve Koalisyon güçlerine dün gece düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin ölmesi ve diğer Amerikan askerlerinin yaralanmasının kendisini öfkelendirdiğini ve derinden üzdüğünü belirtti.

"SEÇTİĞİMİZ ZAMAN VE YERDE KARŞILIK VERECEĞİZ"

Bakan Austin, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." açıklamasında bulundu.

Pentagon'dan 'intikam' açıklaması: Ürdün'deki saldırıdan İran destekli milisler sorumlu, karşılık vereceğiz
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin.

"ÇIKARLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN TÜM ADIMLARI ATACAĞIZ"

ABD Başkanı Joe Biden ile kendisinin, Amerikan kuvvetlerine yönelik saldırılara tolerans göstermeyeceğini belirten Austin, "ABD'yi, birliklerimizi ve çıkarlarımızı savunmak için gerekli tüm adımları atacağız." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda ayrıca 25 kişinin yaralandığını bildirmişti. Ürdün hükümeti ise ABD kuvvetlerine yönelik saldırının ülke topraklarında değil Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini duyurmuştu.

Pentagon\'dan "intikam" açıklaması: Ürdün\'deki saldırıdan İran destekli milisler sorumlu, karşılık vereceğiz
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Pentagon'dan 'intikam' açıklaması: Ürdün'deki saldırıdan İran destekli milisler sorumlu, karşılık vereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • M M: komiksin abede 52 8 Yanıtla
  • Ertn Keskn: Olayların üstünü kapatıp gündem değiştirmede üzerinize yok Teksas olaylarını ört bas edip gündemden düşürmek için yapılan kendi oyunu yemezler 43 7 Yanıtla
  • Serkan Basar: eyvahhhh eyvahhh yine olan masum sivillere olacak 41 1 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Sonun da 3.dunya savaşıni getirecekler 30 2 Yanıtla
  • Mehmet Malatyalı Yıldırım: Adamların topraklarında ne işiniz var geberin sizi barındıran ülke toprakları içerisinde tutan destek veren herkesin Allah belasını versin 17 0 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Uyuyan devi uyandırmayın ki örnek hiroşima nagazaki 2 7 Yanıtla
  • mert çelik: amerıkalı yonetıcılerde yahudı galıba 6 0 Yanıtla
  • Serkan Basar: 3 amerikan askeri öldüyse 300 öldürür bunlar 3 0 Yanıtla

Advertisement