Rusya'da seferberlik krizi! Askere gitmek istemeyen genç, arkadaşından ayağını kırmasını istedi - Son Dakika
Dünya

Rusya'da seferberlik krizi! Askere gitmek istemeyen genç, arkadaşından ayağını kırmasını istedi

Rusya lideri Putin'in kısmi seferberlik ilanından sonra yüzlerce vatandaş ülkeden kaçmak için havaalanlarına ve sınırlara yığıldı. Ukrayna'ya karşı savaşmak istemeyen ve kaçamayan diğer Ruslar ise farklı yollara başvuruyor. En son paylaşılan görüntülerde bir genç, askere gitmemek için arkadaşına ayağını kırmasını söylüyor. Arkadaşı ayağını kırarken genç acı içinde bağırıyor.

28.09.2022 14:08  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 21 Eylül'de ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Ruslar panik içinde ülkeyi terk etmeye devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken, savaşın ortasında kalmak istemeyen Ruslar karayoluyla Gürcistan'a geçiyor.

KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU

Kısmi seferberlik ilanının ardından ülkeyi terk eden Ruslar, Rusya- Gürcistan sınırındaki "Yukarı Lars" Sınır Kapısında 14 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Sınır kapısındaki uzun kuyruk ve trafik nedeniyle bazı Rus vatandaşlarının Gürcistan'a geçişi yaklaşık 40 saat sürdü. Yukarı Lars Sınır Kapısındaki yoğunluk nedeniyle, Gürcistan karayolunu transit olarak kullanan ve aralarında Türkiye, Ermenistan ve birçok ülkenin bulunduğu yüzlerce tır saatlerce beklemek zorunda kaldı.

SAVAŞ NEDENİYLE KAÇIYORLAR

Öte yandan, Rus vatandaşları, vatanlarını terk etmelerinin ilk sebebinin savaş olduğunu gizlemiyor. Bazıları Gürcistan'da kalıp yaşamak için geldiklerini, diğer kısmı ise Gürcistan üzerinden farklı ülkelere gideceğini, oraya yerleşeceklerini ve ardından ailelerini de yanlarına alacaklarını söylüyor.

ACI İÇİNDE KALDI

Seferberlik ilanından sonra birçok yerde protesto gösterileri de düzenlendi. Bunların yanı sıra kaçamayanlar ise savaşmamak için farklı yollar deniyor. Son yayınlanan videoda bir genç, merdiven basamaklarına ayağını uzattıktan sonra arkadaşına ayağını kırmasını söylüyor. Arkadaşı zıplayarak ayağına basıp ayağını kırıyor. Videoda gencin acı içinde kıvrandığı görülüyor.

Rusya\'da seferberlik krizi! Askere gitmek istemeyen genç, arkadaşından ayağını kırmasını istedi

Son Dakika Dünya Rusya'da seferberlik krizi! Askere gitmek istemeyen genç, arkadaşından ayağını kırmasını istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.


Advertisement