Şili'de Kanlı 1973 Darbesi Anılıyor - Son Dakika
Dünya

Şili'de Kanlı 1973 Darbesi Anılıyor

Şili\'de Kanlı 1973 Darbesi Anılıyor

Şili'de Augusto Pinochet'yi iktidara getiren kanlı askeri darbenin 42. yıldönümü anılıyor.

12.09.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şili'de Augusto Pinochet'yi iktidara getiren kanlı askeri darbenin 42. yıldönümü anılıyor. Bu kapsamda Devlet Başkanı Michelle Bachelet'nin ev sahipliğinde resmi başkanlık konutu La Moneda'da resmi bir tören düzenlendi. Bugün senato başkanlığı görevini yürüten, darbede hayatını kaybeden Devlet Başkanı Salvador Allende'nin kızı Isabel Allende, babasıyla birlikte aynı dava uğruna canlarından olan herkesin anıldığını belirtiyor:

"Duygu dolu bir törendi, belki de bunun nedeni o gün onunla birlikte La Moneda'da kalan, ona eşlik eden sonra da idam edilip öldürülen 38 korumasını anıyor olmamızdı. Bence bu gerçek birçoklarını duygulandırdı."

Muhaliflerin işkence gördüğü Santiago'daki Ulusal Stadyum'un önünde de aynı duygusal anlar yaşandı. Darbede hayatını kaybedenlerin anısına mumlar yakan Şilililer, tarihten ders almak gerektiğinin altını çiziyor:

"Burada neler yaşandığını hatırlamak için geldim. Böyle olmalı, yaşananları unutmamalıyız. Arkadaşlarımızı hatırlamak için mumlar diktik."

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 12 Eylül 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Şili'de Kanlı 1973 Darbesi Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olayda şahıs ağır yaralanırken, polis soruşturma başlattı.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement