Soçi Kış Olimpiyatları'nda Binlerce Bilet Elde Kaldı - Son Dakika
Dünya

Soçi Kış Olimpiyatları'nda Binlerce Bilet Elde Kaldı

Soçi Kış Olimpiyatları\'nda Binlerce Bilet Elde Kaldı

Soçi Kış Olimpiyatları’na 3 haftadan az bir zaman kalmasına karşın yüzbinlerce bilet güvenlik sorunları nedeniyle halen satılamadı.

22.01.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soçi Kış Olimpiyatları'na 3 haftadan az bir zaman kalmasına karşın yüzbinlerce bilet güvenlik sorunları nedeniyle halen satılamadı.

Yetkililer hem maliyet hem de uzaktan gelecek olan taraftarların güvenlik sorunlarından dolayı biletlerin halen satılamadığını belirtirken, bu durumun Rusya'da maddi sorunlara neden olabileceğini belirtti. Rus Olimpiyat Komitesi yetkilileri ise bu konuda otoritelerle aynı fikirde olmadıklarını belirterek, "Biatlon, artistik buz pateni, snowboard gibi sporlardan dolayı biletler kapış kapış gidiyor. Biletlerin yüzde 70'i satıldı ve kısa sürede satış noktaları açılacak. Son dakika bilet satışlarının gerçekleşeceğini ve boş koltuk kalmayacağını düşünüyoruz" dedi. Rus yetkililer ayrıca 1.1 milyon bilet satışa sunulduğunu 330 bin biletin kalabileceğini belirtti. Öte yandan uzmanlar, 2010 yılındaki Vancouver Olimpiyatları'nda 1 milyon 540 bin biletin yüzde 97'sinin, 2012 yılındaki Londra Yaz Olimpiyatları'nda ise 8,5 milyon biletin yüzde 97'sinin satıldığını belirtti.

Rusya'da biletlerin satılmamasında güvenlik endişelerinin etkisi büyük. Rus yetkililer güvenlik endişeleri nedeniyle dağ yarışlarıyla ilgili biletlerin yüzde ellisini kesmek zorunda kaldı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden Gerhard Heiberg ise konuyla ilgili açıklamasında, "Bunun anlamı daha az insan ve muhtemelen Lillehammer'de olduğu gibi daha az coşkuya sahip olacağız demektir. Umarım Ruslar sadece kendi statlarını doldurmaz. Kuzeyi ilgilendiren yarışlarda statlarda daha fazla insan olacaktır" dedi.

Soçi Olimpiyatları'nda toplamda 213 bin seyircinin katılması bekleniyor. Bu sayının yüzde 75'ini Rusların oluşturacağı düşünülüyor. Biletlerin fiyat aralığı ise 15 dolar ile 1200 dolar arasında değişiyor ve biletlerin yarısından fazlası 150 dolardan daha az bir fiyata satılıyor. Fakat Rusya'da ortalama aylık maaşın 890 dolar olmasından dolayı Ruslar fiyatları pahalı buluyor.

Öte yandan yurtdışından gelen misafirler içinse Soçi'ye yalnızca Türkiye ve Almanya'dan direkt uçuş bulunuyor. Ziyaretçilerin bu ülkeleri kullanmamaları durumunda ise Moskova'dan aktarma yapması gerekiyor. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Soçi Kış Olimpiyatları'nda Binlerce Bilet Elde Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement