Somali Ordusu, Son 2 Ayda 1650 Eş-Şebab Üyesini Etkisiz Hale Getirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Somali Ordusu, Son 2 Ayda 1650 Eş-Şebab Üyesini Etkisiz Hale Getirdi

Somali Ordusu, Son 2 Ayda 1650 Eş-Şebab Üyesini Etkisiz Hale Getirdi
04.10.2023 15:49

Somali ordusu, Galmudug ve Hirşabelle eyaletlerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında elebaşlarının da bulunduğu en az 1650 Eş-Şebab mensubunu etkisiz hale getirdi. Operasyonlar sonucunda 19 Eş-Şebab elebaşı öldürüldü. Ancak örgüt, şehir ve kırsaldaki bombalı saldırılarına devam ediyor.

Somali ordusunun, son 2 ayda aralarında elebaşlarının da olduğu en az 1650 Eş-Şebab mensubunu etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Somali Ulusal Haber Ajansının (SONNA) haberine göre, ordunun, Galmudug ve Hirşabelle eyaletlerinde terör hedeflerine yönelik başlattığı operasyonlarda 19 Eş-Şebab elebaşı öldürüldü.

Ordu, öldürülen elebaşlarının isimlerini tek tek açıkladı. Son 2 ayda düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen militanların sayısı 1650'yi geçti.

Karanın yanı sıra havadan da hedef alınan örgüt, şehir ve kırsaldaki bombalı saldırılarını ise sürdürüyor.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, 2022'de göreve geldikten birkaç ay sonra terör örgütü Eş-Şebab'a karşı kapsamlı mücadele başlatmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Somali Ordusu, Son 2 Ayda 1650 Eş-Şebab Üyesini Etkisiz Hale Getirdi - Son Dakika


Advertisement