Yunanistan'dan sonra Fas-Kanarya Adaları arasında da göçmen faciası - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'dan sonra Fas-Kanarya Adaları arasında da göçmen faciası

Yunanistan\'dan sonra Fas-Kanarya Adaları arasında da göçmen faciası

Yunanistan'ın güneybatısında gerçekleşen göçmen tekne faciasının ardından bir acı olayda Fas-Kanarya Adaları arasında yaşandı. Bölgede batan sığınmacı teknesinde 39 kişi boğularak hayatını kaybetti.

21.06.2023 16:26  Güncelleme: 17:34

Akdeniz yoluyla Batı'ya ümit yolculuğu çıkan göçmenlerle ilgili acı haberler gelmeye devam ediyor. Yunanistan'ın güneybatısında gerçekleşen ve 81 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından bir benzeri de Fas- Kanarya Adaları arasında yaşandı. Göçmenleri taşıyan teknenin batmasıyla 39 kişi hayatını kaybetti.

39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Reuters'ın son dakika duyurduğu habere göre; Fas Kanarya Adaları arasında batan sığınmacı teknesinde 39 kişi boğularak hayatını kaybetti.

59 KİŞİYİ TAŞIYORDU

Walking Borders ve Alarm Phone adlı iki İspanyol yardım kuruluşu, botta 59 kişinin taşındığını ifade etti. Fas liderliğindeki bir kurtarma operasyonunda İspanya'nın Kanarya Adaları'na gitmekte olan batan bir bottan en az bir çocuğun öldüğünü ve 24 kişinin ise kurtarıldığını söyledi.

YUNANİSTAN AÇIKLARINDA DA TEKNE FACİASI YAŞANMIŞTI

Öte yandan Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda bulunan Navarin'den 47 deniz mili uzaklıktaki uluslararası sularda 14 Haziran'da düzensiz göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi alabora olmuştu. Balıkçı teknesinde bulunan 104 kişi kurtarılarak Kalamata Limanı'na getirilmiş, olayın ardından yürütülen çalışmalarda 81 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Sivil toplum kuruluşu Alarm Phone'a göre teknede yaklaşık 700 kişi bulunuyordu.

Son Dakika Dünya Yunanistan'dan sonra Fas-Kanarya Adaları arasında da göçmen faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Beşiktaş 1903: Ülkenin kıymetini bilin 0 3 Yanıtla

Advertisement