Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, Sosyal Komisyon Başkanlığı'na Seçildi - Son Dakika
Dünya

Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, Sosyal Komisyon Başkanlığı'na Seçildi

Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, Sosyal Komisyon Başkanlığı\'na Seçildi

Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, parlamentonun Sosyal Komisyon Başkanlığına seçilerek, bir ilke daha imza attı.

10.10.2011 04:25

Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, parlamentonun Sosyal Komisyon Başkanlığına seçilerek, bir ilke daha imza attı. Danimarka tarihinde ilk kez bir göçmen asıllı milletvekili komisyon başkanı oldu.

Danimarka'da Parlamentoya giren ilk Türk asıllı iki bayandan biri olan ve ikinci kez doğrudan seçilen Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, parlamentoda en önemli görevlerden biri olan Sosyal Komisyon Başkanlığı'na seçildi. Çekiç, böylece ülke tarihinde komisyon başkanlığına seçilen ilk Göçmen asıllı milletvekili oldu.

Seçimden önce, Sosyal İşler Bakanı ve Sağlık Bakanı olarak adı geçen ancak hükümet üyeleri arasında yer almayan Özlem Sara Çekiç, Parti Başkanı Villy Sövndahl'ın ısrarı üzerine Sosyal Komisyon Başkanlığına getirildi. Sosyalist Halk Partisi milletvekili Özlem Sara Çekiç sevincini paylaşırken "Bu görevi bana veren partime teşükkür ediyorum. Ben uzun süredir böyle bir imkan bana verilir mi acaba?" diye hayalini kuruyordum. Çünkü komisyon başkanlıkları gelenek olarak yıllarca milletvekilliği yapan siyasetçilere veriliyordu. Onu için ben çok gururluyum. İnsanlarımızın çoğu komisyon toplantılarının halka açık olduğunu bilmiyorlar. Ben diyorum ki gelsinler toplantılara dinleyici olarak katılsınlar ve dertlerini ifade etsinler. Yaşadıkları sorunları anlatsınlar, biz siyasetçiler de onların anlattıklarından bir şeyler öğrenelim. Bu benim için çok önemli. Komisyon başkanı olarak halkımıza, sendikalara ve diğer kurumlara gelin derdinizi anlatın demek istiyorum. Komisyon Başkanlığı, bakan ile meclis arasında bağı oluşturan ve yasaların hazırlığında en büyük rolü oynayan kurumdur" dedi.

"İŞİMİZ ZOR"

Özlem Sara Çekiç, hükümetin azınlıkta olması nedeniyle bazı kanunları çıkarmasının kolay olmayacağını belirterek, hükümetin diğer partilerle işbirliği yapmasının zorunlu olduğunu söyledi. Çekiç, bu geleneğin Rasmussen hükümetlerinden önceki Sosyal Demokrat parti hükümetleri döneminde var olduğunu ve bunu yeniden canlandırmak istediklerini söyledi.

Çekiç, "sadece bize oy verenlerin değil, tüm insanların iktidarı olacağız. Benim komisyonumun hedefinde, öncelikle düşürülen sosyal ve ekonmik yardımları arttırmak, sorunlu olan çocukların ailelerine baskı yerine yardım etmek, psikolojik ve ağır hastaların bakımına daha çok önem vermek kısacası fakir ve zengin arasındaki farkı kaldırmak istiyoruz. İşimiz zor"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, Sosyal Komisyon Başkanlığı'na Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement