Kral Türkiye'deyken Suudi Arabistan'ı Fırtına ve Sel Vurdu: En Az 18 Ölü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kral Türkiye'deyken Suudi Arabistan'ı Fırtına ve Sel Vurdu: En Az 18 Ölü

Kral Türkiye\'deyken Suudi Arabistan\'ı Fırtına ve Sel Vurdu: En Az 18 Ölü
15.04.2016 03:00  Güncelleme: 08:17

Suudi Arabistan'da meydana gelen aşırı yağışların yol açtığı seller ve fırtına 19 can aldı. Binlerce kişi evsiz kaldı.

Suudi Arabistan'da son iki haftadır meydana gelen aşırı yağışların yol açtığı seller ve fırtına, en az 18 kişinin ölümüne ve binlerce kişinin evsiz kalmasına yol açtı.

El Arabiya'nın haberine göre, başta başkent Riyad olmak üzere, Kassim ve Jazan, Najan ve El-Babah gibi güney şehirlerini vuran fırtına ve yağışlar nedeniyle binlerce ev ve otomobil sular altında kalırken, binlerce kişi de güvenlik amacıyla evlerini terk etmek zorunda kaldı.


YETKİLİLER HALKI UYARDI: DEVAM EDECEK

Suudi Arabistan sivil savunma yetkilileri, sel ve fırtınanın yol açtığı afetin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirerek halkı uyardı.


KRAL SELMAN 4 GÜNDÜR TÜRKİYE'DEYDİ

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, felaketin yaşandığı günlerde hem resmi temaslarda bulunmak hem de İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak için Türkiye'deydi. Kral, İstanbul'da yapılan dünkü zirvenin ardından ülkesine döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kral Türkiye'deyken Suudi Arabistan'ı Fırtına ve Sel Vurdu: En Az 18 Ölü - Son Dakika


Advertisement