Suudi Kral ABD'de Otel Kapattı - Son Dakika
Dünya

Suudi Kral ABD'de Otel Kapattı

Suudi Arabistan Kralı Salman, ABD ziyareti sırasında Washington D.C.'nin en lüks oteli Four Seasons'ın tüm odalarını kiraladı.

06.09.2015 15:04  Güncelleme: 17:38

Ağustos ayı başında Fransa'da plaj kapatmasıyla gündeme gelen Suudi Arabistan Kralı Salman, ABD ziyareti kapsamında Washington D.C.'nin en lüks oteli Four Seasons'ın tüm odalarını kiraladı.

ABD'YE İLK ZİYARET

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz Al Suud, ocak ayında Kral Abdullah bin Abdülaziz'in vefatı sonrası tahta geçmesinin ardından ABD'ye ilk ziyaretini düzenledi.

OTEL KAPATTI

ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmek için Washington D.C.'ye hareket eden Kral Salman, üç gün konaklamak için şehrin en lüks otelleri arasında yer alan Four Seasons'ı kapattı.

Toplamda 222 odası bulunan otelin tüm odalarının kiralanması nedeniyle, otelde konaklayan müşteriler başka otellere yönlendirildi. Günlük oda fiyatı 500 ila 1000 dolar arası olan otelde 79 yaşındaki Kral'ın zevkine uygun bazı düzenlemeler de yapıldı. Otel içerisine ve girişine kırmızı halı serilirken, otel içerisine altın kaplama mobilyalar yerleştirildi. Görgü tanıkları, "Otelin her yerine altın aynalar, altın ahizeler, altın kaplama masalar ve hatta altın kapalama raflar yerleştirildi." ifadelerinde bulundu.

KENDİSİNE KRALİYET SUİTİ

Kral, otelin en pahalı ve lüks odası olan 'Kraliyet Suiti'ni ayırttı. 4 bin metrekarelik suitte, mermer kaplama banyo, özel mobilyalarla döşenmiş teras ve basın görüşmeleri için özel bir oda bulunuyor. Suit fiyatları gecelik 1000 dolardan başlıyor. ABD merkezli Fox News televizyonu, otel temsilcisiyle görüşme yaptıklarını ancak görevlinin bilgileri doğrulama ve yalanlama yetkisi olmadığını aktardı. Ayrıca Kral, gezi kapsamında Maryland'daki Andrews Askeri Üssü'ne yüze yakın araçtan oluşan bir kafile ile gitti. Suudi Kral Salman daha önce Fransa tatili sırasında plaj kapatması ile gündeme gelmiş, tatil 150 binden fazla kişinin şikayeti yüzünden son bulmuştu.

Suudi Kral ABD\'de Otel Kapattı

Son Dakika Dünya Suudi Kral ABD'de Otel Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (121)

  • isra: Toprağın altida var müslümanlar bu halde sen otel kapat 40 0 Yanıtla
  • Cizira bota: Bunlar geberdiginde recep ile ahmet 3 gunlluk yas ilan ediyorlar, 34 3 Yanıtla
  • Hadi: Isyan etmemek mümkünmü bunca Müslüman ölüyor Buda kadın paşinde gözünüzü açın 34 0 Yanıtla
  • ferit.: Firavun görmedim diyen bu adama baksın.görgüsüz ayı.bu adamların neresi musluman... 29 0 Yanıtla
  • kastamonu: İşte başkanınz bunlar için ulusal yas ilan ediyor 17 10 Yanıtla
  • mrtyvz: Şimdi bu zati muhteremde öldüğünde milli yasmı ilan edeceğiz? 27 0 Yanıtla
  • TÜM OLANLARA ÇOK ŞÜKÜR DİYEN FAKİR: Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Bu İslam ülkelerinin yönetici, bürokrat, godaman ne varsa heralde hiçbiri müslüman degil. Sadece fakirler müslüfman, fakirler şehit, fakirler asker. Bu ne ucube iş ya dünyanin cefasi fakire sefasi zengine olduktan sonra var dininin hayrini gör. 24 0 Yanıtla
  • almanya. m: Yahu bunlar bu sefanın sorgusunu allaha nasıl verecekki acaba allah af etsin bunları acıyyom bunların hallerine öbür dünya için 22 1 Yanıtla
  • BORA-12: ŞU SATILMİŞLARI HABER YAPMAYIN 22 0 Yanıtla
  • ibram: Görgüsüz işte bu 21 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement