Taliban, Rusya ve Ukrayna krizinde tarafsız olduğunu belirtti: Krizi diyalog ve barışçıl yollarla çözün - Son Dakika
Dünya

Taliban, Rusya ve Ukrayna krizinde tarafsız olduğunu belirtti: Krizi diyalog ve barışçıl yollarla çözün

Taliban, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasının ardından tarafsız olduklarını belirterek iki ülkeyi, aralarındaki sorunları diyalog ve barışçıl yollarla çözmeye çağırdı. Taliban Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Tüm tarafların, şiddeti yoğunlaştırabilecek pozisyonlar almaktan vazgeçmesi gerekiyor." dedi.

25.02.2022 11:43  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'da uzun bir süre saldırılarını arttırarak sürdüren Taliban,15 Ağustos 2021 tarihinde başkent Kabil'e girerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kontrolü sağlamıştı. Yönetime el koyan Taliban kısa sürede ülkede hakimiyeti sağlamış, süreç boyunca ülkeden kan donduran görüntüler servis edilmişti.

DİYALOG KURMAYA ÇAĞIRDILAR

Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Taliban yetkilileri her iki ülkeyi, aralarındaki sorunları diyalog ve barışçıl yollarla çözmeye çağırdı.

Taliban'dan Rusya ve Ukrayna'ya dikkat çeken çağrı: Şiddeti artıracak pozisyonlardan vazgeçin

"ENDİŞE DUYUYORUZ"

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdul Kahhar Belhi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Taliban yönetiminin, Ukrayna'daki gelişmeleri yakından izlediği ve sivil kayıpların artmasına endişe duyduğunu ifade etti.

"ŞİDDETİ YOĞUNLAŞTIRACAK POZİSYONLARDAN VAZGEÇİLMELİ"

Belhi, her iki tarafın da geri adım atması gerektiğini vurgulayarak "Tüm tarafların, şiddeti yoğunlaştırabilecek pozisyonlar almaktan vazgeçmesi gerekiyor." ifadesine yer verildi. Belhi ayrıca, her iki tarafın da Ukrayna'da yaşayan Afgan öğrenci ve göçmenlerin güvenliğini sağlamasını istedi.

Taliban, Rusya ve Ukrayna krizinde tarafsız olduğunu belirtti: Krizi diyalog ve barışçıl yollarla çözün
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Taliban, Rusya ve Ukrayna krizinde tarafsız olduğunu belirtti: Krizi diyalog ve barışçıl yollarla çözün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Can Yıldırım : Tabi canım Taliban da aynı yöntemi kullandı başarılı oldu. Meşru oldular da akıl veriyorlar bak hele. Önce Afganistana demokrasi ve teknolojiye izin ver 0 0 Yanıtla
  • Caner kayalı: Hiç kimsenin adam yerine koymadığı yönetim bile aklı selimi takip ediyor.Ama Ukrayna'nın kabusu bu kukla yönetim bunu göremedi. Aliyev'in her zaman yaptığı gibi randevu alıp gidip karşısına oturup. Putin'in endişe ettiği bütün konularda ona garanti verse idi böyle bir savaş OLMAYACAKTI!!! Adam diyor ki; Bizim Coğrafyamıza kadar geldiler.Bana 100-200 km dibime kadar geldiler.Dibime NATO'yu getirmek istiyorlar.NATO kime karşı kuruldu Rusya ya karşı.Akıl tutulması ya.Savaşı Amerika istedi başlattı. 0 0 Yanıtla
  • Haci Baba: Az rus ayısı postu yüzmediler.Tabii ABD ye koydular. 0 0 Yanıtla

Advertisement