Tarihte böyle bir gözdağı yok! Putin 3 nükleer denizaltıyı eş zamanlı yüzeye çıkardı - Son Dakika
Dünya

Tarihte böyle bir gözdağı yok! Putin 3 nükleer denizaltıyı eş zamanlı yüzeye çıkardı

Rusya, Arktik tatbikatları kapsamında ilk kez 3 nükleer denizaltı ile gövde gösterisi yaptı. 300 metre yarıçapında bir alan içinde eş zamanlı olarak buzun altından yüzeye çıkan denizaltılarla ilgili açıklamada bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunun ne Sovyet tarihi ne de modern zaman tarihinde bir muadilinin olmadığını söyledi. 20 Mart'tan beri devam eden tatbikatın bu son hamlesi "nükleer gözdağı" yorumlarına neden oldu.

28.03.2021 14:22  Güncelleme: 14:46

Rusya Federasyonu Donanması tarihinde bir ilk yaşandı. Yıllardır anlaşmazlığın odağında olan arktik bölgesinde tatbikat başlatan Rusya, tabiri caizse gövde gösterisi yaptı.

Rusya cephesinden yapılan açıklamada 3 Rus nükleer denizaltısının 300 metre yarıçapında bir alan içinde eş zamanlı olarak buzun altından yüzeye çıktığı bilgisine yer verildi.

Tarihte bir benzeri yok! Putin'den 3 denizaltıyla nükleer gözdağı

"TARİHTE BİR BENZERİ YOK"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bunun ne Sovyet tarihi ne de modern zaman tarihinde bir muadilinin olmadığını açıkladı.

20 Mart'tan bu yana devam eden tatbikatın bu son hamlesi 'nükleer gözdağı' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Denizaltıların bu manevrası sırasında Rus savaş jetlerinin ise gökyüzünde yakıt ikmali tatbikatı gerçekleştirdikleri duyuruldu.

Tarihte böyle bir gözdağı yok! Putin 3 nükleer denizaltıyı eş zamanlı yüzeye çıkardı

BEŞ ÜLKENİN RADARINDA

Uzun yıllar kimsenin yüzüne bile bakmadığı Kuzey Kutbu, çevresindeki buzlar iklim değişikliği nedeniyle azalmaya başlayınca okyanusa komşu beş ülke; ABD, Danimarka, Kanada, Norveç ve Rusya'nın radarına girdi.

Bu 5 ülke son yıllarda denizdeki enerji kaynaklarının peşine düştü. Bölge ile ilgili bir anlaşmanın olmaması ise zaman zaman bu tip gövde gösterilerinin yapılmasına neden oluyor.

Tarihte böyle bir gözdağı yok! Putin 3 nükleer denizaltıyı eş zamanlı yüzeye çıkardı

Son Dakika Dünya Tarihte böyle bir gözdağı yok! Putin 3 nükleer denizaltıyı eş zamanlı yüzeye çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ertem: rusya dünya lideri hacı 47 22 Yanıtla
  • HAKTAN : yiyin birbirinizi 39 9 Yanıtla
  • osmanlı: yok canım 27 10 Yanıtla
  • Pala: Modern olmak için Avrupalı olmamıza gerek yok kendi bölgemizdeki devletlerle her alanda iş birliği yapmalıyız Avrupa Birliği,ABD bizim düşmanımızdır ,gücümüzü,emeğimizi bölge devletleriyle her alanda işbirliğine çevirmeliyiz ,yoksa zamanla Avrupa ülkeleri ,ABD bize savaş açacaktır bu kaçınılmaz 29 2 Yanıtla
  • xxxxx.: 300 adet su35s 150 adet su57 100 adet su33 kesın sahıp olmalıyız alım ve ortak üretim.teknolojı de gelir güçte.Yunan bogazları alacagız diyor çok güçlendi alırda bız uyuyoruz.bozulanlar olur ama uyuyoruz. 0 0 Yanıtla

Advertisement