Tiktok'taki meydan okuma oyununda aşırı dozda ilaç alan genç kız, yaşamını yitirdi - Son Dakika
Dünya

Tiktok'taki meydan okuma oyununda aşırı dozda ilaç alan genç kız, yaşamını yitirdi

Tiktok\'taki meydan okuma oyununda aşırı dozda ilaç alan genç kız, yaşamını yitirdi

Amerika'da sosyal paylaşım platformu TikTok'ta son zamanlarda ''meydan okuma" olarak adlandırılan bir oyunun parçası olarak halüsinasyona sebep olan bir alerji ilacı kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Trende ayak uydurmaya çalışan bir lise öğrencisi, ilacı aşırı dozda alınca yaşamını yitirdi.

05.09.2020 15:36  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'da TikTok kullanıcılarının arasında son zamanlarda yaygınlaşan "meydan okuma" oyunu can aldı. Halüsinasyona sebep olan bir alerji ilacını aşırı dozda kullanan Oklahoma eyaletinde yaşayan 15 yaşındaki lise öğrencisi Chloe Phillips, hayatını kaybetti.

Chloe'nin halası Janette Sissy Leasure, Facebook hesabından yeğenin hayatını kaybetmesine sebep olan ilacın ismini paylaşarak aileleri çocuklarını bu ilaca karşı uyarmaları çağrısında bulundu.

UZMANLAR, KEYFİ ALINACAK İLAÇ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Kanada'da bulunan Toronto Üniversitesi eczacılık bilimi ve toksikoloji bilim başkanı David Juurlink, aşırı dozda alınan ilacın önce kasılmaya sonra kalp krizine sebep olduğunu söyledi. Dr. David, bu ilacın insanların kafalarına göre alabileceği bir ilaç olmadığını söyledi.

CİDDİ SORUNLARA SEBEP OLUYOR

Dr. David ilacın ayrıca uykusuzluk, sinirlilik, bulanık görme, gözde kuruluk, ter ve idrar atma gibi ciddi sorunlara sebep olabileceğini söyledi.

Tiktok'ta meydan okuma oyunda aşırı dozda ilaç alan genç kız, yaşamını yitirdi

Son Dakika Dünya Tiktok'taki meydan okuma oyununda aşırı dozda ilaç alan genç kız, yaşamını yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Esoes: Tik tok mu afiyet olsun 10 1 Yanıtla
  • Keltı : Fotodaki hüseyin kağıt degil mi 4 1 Yanıtla
  • İki çocuklu bir anne: Tiktok ve diğer sosyal medya platformları yaş kısıtlaması gelmeli ve kimlik doğrulama yöntemi ile hesap açılabilmesi yazık olmuş anne ve babasına baş sglıgı diliyorum 0 0 Yanıtla

Advertisement