Trump'ın Damadı Kushner, Senato Sorgusu Arefesinde Ruslarla İşbirliği İddialarını Reddetti - Son Dakika
Dünya
BBC

Trump'ın Damadı Kushner, Senato Sorgusu Arefesinde Ruslarla İşbirliği İddialarını Reddetti

Trump\'ın Damadı Kushner, Senato Sorgusu Arefesinde Ruslarla İşbirliği İddialarını Reddetti

ABD Başkanı Trump'ın damadı Jared Kushner, Senato'daki sorgusu öncesinde Rusya ile bağlantı konusunda "uygunsuz" hiç bir ilişkiye girmediğini söyledi.

25.07.2017 15:11

ABD Başkanı Trump'ın damadı Jared Kushner, Senato'da bugünkü sorgusu öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, Rusya ile bağlantı konusunda kendisi ya da Trump'ın seçim kampanyasından herhangi bir kişinin "uygunsuz" bir ilişkiye girmediğini söyledi.

Kushner, bugün Senato'daki sorgusunda hiç bir uygunsuz ilişki kurmadığı gibi, iş faaliyetlerini Ruslar tarafından sağlanan fonlarla yürütmediğini söyleyecek.

Senato ve Temsilciler Meclisi ile ayrı bir özel yetkili savcı, Rusya'nın seçim kampanyasına müdahale edip etmediği konusunda ayrı ayrı soruşturma yürütüyor.

Başkan Trump'ın kızı İvanka ile evli olan 36 yaşındaki Kushner, başkanın özel danışmanlığını yapıyor ve seçim döneminde Trump kampanyasının dijital stratejisini yönetiyordu.

Senato ve Temsilciler Meclisi sorguları öncesinde yayımladığı yazılı açıklamada Kushner, "Ne ben ne de bildiğim kadarıyla kampanyada çalışan her hangi bir kimsenin herhangi bir yabancı hükümetle gizli bir ilişkisi olmuştur" dedi.

Kushner, açıklamasının sonlarında, Rusya'yı temsil eden kişilerle seçim kampanyası ve sonrasında muhtemelen dört kez temas kurmuş olabileceğini belirtti.

Bu temaslar arasında geçen yıl Haziran ayında görüştüğü bilinen Rus avukat Natalia Veselnitskaya da var. Veselnitskaya'nın, Kushner'e Hillary Clinton'a zarar verebilecek bilgiler vermeyi teklif ettiği iddia edilmişti.

Kushner bu toplantıya geç kaldığını ve bir süre sonra bunun "zaman israfı" olduğunu düşündüğünü söylüyor.

Damat Kushner, "Toplantıya katıldıktan 10 dakika kadar sonra bir yardımcıma e-posta yollayarak 'Beni cepten arayabilir misin? Toplantıdan çıkmak için bahaneye ihtiyacım var' dedim" diyor.

'Saklayacak hiçbir şeyim yok'

Kushner saklayacak hiç bir şeyi olmadığını ve istenen her türlü bilgiyi paylaşmaktan memnuniyet duyacağını da kaydediyor.

Yazılı açıklamada Kushner sadece kamuoyuna yansımış iddialara yanıt veriyor.

Örneğin her gün yüzlerce e-posta aldığını ve Trump'ın oğlunun gönderdiği, Rusya hükümetinin Trump kampanyasına yardım etmek istediğine ilişkin e-postayı okumadığını söylüyor.

Seçimlerden sonra Ruslarla resmi olmayan bir iletişim kanalı oluşturma çabasına ilişkin haberleri, bunların Suriye konusunda Rus generallerden bilgi almaya yönelik gerçekleşmemiş bir girişim diye açıklıyor.

Etkili bir Rus bankerle, ismini hemen hatırlayamadığı Rus büyükelçisinin aşırı ısrarları yüzünden buluştuğunu söylüyor.

Bunların ötesinde açıklama yeni bir açıklama ya da bilgi içermiyor. Hepsi daha önce duyulmuş ve söylenmiş iddialar ve yanıtlar.

Kushner'in sorguda sıkıştırılacağı bir konu ise Ruslarla temasları konusunda doldurmayı "ihmal ettiğini" itiraf ettiği güvenlik formları.

Bu eksikliği bir yardımcısıyla iletişim hatası yüzünden tamamlanmamış taslak formun erken yollanışıyla açıklıyor.

Kushner'in Ruslarla temasları:

Kushner'in ifadesi sırasında söyleyecekleri daha sonra özel soruşturma savcısı Robert Mueller tarafından kullanılabilecek.

Demokratların Temsilciler Meclisi istihbarat komisyonundaki en yetkili ismi Adam Schiff, "Bilmek istediğimiz çok şey var. Çok kapsamlı bir sorgu olacak" dedi.

Başkan Trump Rusya ile gizli işbirliği iddialarını defaatle reddetti.

Rusya yetkilileri de açıklamalarında böyle bir ilişki bulunmadığını söylüyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Trump'ın Damadı Kushner, Senato Sorgusu Arefesinde Ruslarla İşbirliği İddialarını Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement