Trump'ın Kongre'deki Konuşmasında Öne Çıkan Başlıklar - Son Dakika
Dünya
BBC

Trump'ın Kongre'deki Konuşmasında Öne Çıkan Başlıklar

Trump\'ın Kongre\'deki Konuşmasında Öne Çıkan Başlıklar

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'deki ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

01.03.2017 07:06

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'deki ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

Genelde Amerikan başkanlarının görevde kaldıktan en az bir yıl sonra gerçekleştirdiği konuşmayı Trump'ın bir ay sonra gerçekleştirmesi, politikalarının netleşmesi açısından önem taşıyordu.

Trump, konuşmasına Yahudi merkezlerine ve Yahudi mezarlıklarına gerçekleştirilen saldırılar ile geçen hafta Kansas City'de meydana gelen silahlı saldırıya atıfta bulunarak politikalardaki farklılıklara rağmen ABD'nin 'kötülüklere' karşı birleştiğini vurgulayarak başladı.

Dokuz yıl sonra ABD'nin kuruluşunun 250'nci yıl dönümünün kutlanacağını, bir sonraki kuşaklara nasıl bir ülkenin kalacağını düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Trump, konuşmasında başından sonuna kadar 'Amerika'yı tekrar büyük güç yapalım' sloganının altını çizecek açıklamalarda bulundu.

'Yasa dışı göçmenlerin' kurbanları

Trump, konuşmasına 'yasa dışı göçmenlerin' gerçekleştirdiği saldırıların kurbanlarının ailelerini de çağırdı.

Tek tek isimleriyle bu kişilere seslenen Trump, Amerikan devletinin onları yarı yolda bıraktığını, bu yüzden yasa dışı göç ile mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Diğer yandan Trump, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü NATO'ya olan bağlılıklarının sürdüğünü ancak NATO üyelerinin üzerine düşen mali ödemeleri yapması gerektiğini ifade etti.

En uzun alkış

Trump, yönetimi altında hayatını kaybeden ilk Amerikan askeri olan ABD Donanması'ndan William Ryan Owens'tan bahsederken askerin eşi Carryn Owens, en uzun alkışı alan kişi oldu.

Trump, Yemen'deki operasyonda hayatını kaybeden Owens'ın eşine seslendi ve meslektaşlarının askerden övgüyle bahsettiğini söyledi.

Bunun üzerine Kongre'de uzun bir alkış arası gerçekleşti, Trump da, 'Ryan'ın böylece rekor kırdığını' ifade etti.

Trump'ın Kongre'de gerçekleştirdiği konuşmasında öne çıkan başlıklar ise şöyle:

Ekonomi

"Bir küresel projenin ardından başka bir küresel proje gerçekleştirdik, ancak Chicago, Baltimore ve Detroit'teki çocuklarımızın geleceğini görmezden geldik. Başka ülkelerin sınırlarını koruduk, ancak kendi sınırlarımızı herkese açtık, bölyece uyuşturucu hiç olmadığı kadar çok ülkemize aktı."

'Hisse senedi piyasaları 3 trilyon dolar değer kazandı'

"Seçildiğimden beri Ford, Fiat- Chrysler, General Motors, Sprint, Softbank, Lockheed, Intel, Walmart ve diğerleri, on binlerce yeni iş yarattı. 8 Kasım'da seçildiğimden beri hisse senedi piyasaları neredeyse 3 trilyon dolar değer kazandı, bu bir rekor."

"Yürütme organında çalışan yetkililerin lobi faaliyetlerine 5 yıl yasağı getirerek ve başka bir ülke için lobici olmalarını ömür boyu yasaklayarak kamudaki yolsuzluğun önüne geçtik."

'Tarihi vergi reformu'Altyapıya 1 trilyon dolar yatırımGöçmenlerTerörle mücadeleObama'nın sağlık reformu

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Trump'ın Kongre'deki Konuşmasında Öne Çıkan Başlıklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement