Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nden Bir İlk - Son Dakika
Dünya

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nden Bir İlk

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği\'nden Bir İlk

KKTC'nin Girne kentinde düzenlenen 1. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Okul Projesi, kadın doğum asistanlarını bir araya getirdi.

21.12.2013 17:08

KKTC'nin Girne kentinde düzenlenen 1. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Okul Projesi, kadın doğum asistanlarını bir araya getirdi.

Türkiye'nin dört bir yanından uzmanlığının 3 veya 4. yılındaki kadın doğumcular mesleğe başladıkları anda karşılaşabilecekleri sorunlar ve öncelikli konular hakkında bilgilendirildi.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve üyelerinden oluşan 19 kadın doğum uzmanı öğretim görevlisi farklı konularda eğitim veriyor.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir ilki düzenlenen asistan okul projesini yıl içinde dört kez tekrarlamayı planladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Cansun Demir okul projesinde öncelikli konuları kadın doğumun en sık karşılaşılan ve uzmanlara zorluk yaşatabilecek başlıklar arasından seçtiklerini de kaydetti.

TJOD Başkanı Demir katılımcılara doğum sırasında ve sonrasında görülen kanamalar ile ve jinekolojik ameliyatlar sırasında ortaya çıkabilecek komplikasyonları ve bunların nasıl yönetilebileceğini asistan olarak ve uzman olduktan sonra neler yapmaları gerektiğini anlattıklarını belirtti.

1. TJOD Asistan Okulu Projesi sorumlusu Prof. Dr. İsmail Mete İtil de proje ile mesleği uygulayan uzmanların karşılaşabilecekleri sorunların tespiti ve çözüm yolları konusunda asistan hekimlere eğitim verdiklerini söyledi.

İtil, bu projenin sosyal yönünün de çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin her yerinden asistanların bir araya gelip kaynaştıklarını ve ileride üyesi olacakları kadın doğum alanının en büyük derneği olan TJOD'yi yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.

Proje, kadın doğumun öncelikli bilimsel konularının yanı sıra hekime yönelik şiddet, iletişim, akıllı ilaç kullanımı gibi başlıkların da yer aldığı ve yılda 3 ya da 4 kez yapılacak kurs niteliğindeki çalıştaylar şeklinde uygulanacak.

Bu toplantının bir başka özelliği de yapılan çalıştayın tamamının video kayıtları ile TJOD ana sayfasından yayınlanacak olması. Böylece projeye katılamayan kadın doğum asistanları TJOD web sayfasından verilen eğitimleri izleme şansını bulacaklar .

Asistan Hekim Okuluna katılan asistanların tüm katılım giderleri TJOD tarafından karşılanıyor. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nden Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement