Türkan Şoray'ın Yönettiği "Uzaklarda Arama" Filmine Bakü'de Büyük İlgi - Son Dakika
Dünya

Türkan Şoray'ın Yönettiği "Uzaklarda Arama" Filmine Bakü'de Büyük İlgi

Yönetmenliğini ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray’ın yönetmenliğini yaptığı, kızı Yağmur Ünal’ın da yapımcılığını üstlendiği “Uzaklarda Arama” filminin Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan galası büyük ilgi gördü.

09.12.2015 20:30

Yönetmenliğini ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray'ın yönetmenliğini yaptığı, kızı Yağmur Ünal'ın da yapımcılığını üstlendiği "Uzaklarda Arama" filminin Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan galası büyük ilgi gördü.

Sinema oyuncu Türkan Şoray'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, kızı Yağmur Ünal'ın ise yapımcılığını üstlendiği "Uzaklarda Arama" filminin galası Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı. Galaya adeta akın eden hayranlar Türkan Şoray'ı görmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Kırmızı halıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkan Şoray ve kızı Yağmur Ünal, "Buraya gelmiş olmaktan çok mutluyum. Bu sefer kızımla birlikte geldim. Bu kardeş ülkede her zaman kendimizi böyle çok mutlu hissettik. Ben de şu an burada olduğum için, sıcacık insanlarla beraber olduğum için mutluyum. Hep böyle bir film yapıp galayla geleyim çok istiyordum. Bu sefer bu kısmet oldu. Allah dualarımı kabul etti. Uzaklarda Arama diye bir film yaptık. Kızım yapımcılığını yaptı, ben yönetmenliğini yaptım. Buraya galasına geldik. O kadar mutluyum ki. İnşallah Azerbaycanlı seyircilerimiz bu filmi severler" diye konuştu.

"UZAKLARDA ARAMA"

Türkiye'de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenen filmde karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünü. Film, bir şehir merkezindeki pavyonun yakınlardaki küçük bir kasabaya taşınma emrinin çıkmasıyla başlayan olaylar zincirini mizahi bir dille ele alır. Bu hikayeyi izleyici, hayatı, yetişkinleri, iyinin ve kötünün ne olduğunu sorgulayan 9 yaşında bir çocuğun gözünden dinler. Birbirinden çok farklı insanların dünyalarının kesişmesinden doğan trajikomik, yer yer iç acıtarak, yer yer güldürerek anlatılacak bir hikaye.

Vadi Filmin yapımcısı olduğu filmin yönetmenliği Türkan Şoray yaparken, senaryosunu ise Onur Ünlü yazdı. Filmin oyuncu kadrosunda ise Mustafa Uğurlu, Fırat Tanış, Mehtap Bayri, Ekin Türkmen, Kaan Urgancıoğlu, Özden Serkan Şenalp, Sevda Erginci, Yağmur Ünal, Goncagül Sunar, Aslı Samat, Esra ErgünElif Atakan, Pınar Göktaş, Emirhan Oktay yer aldı. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türkan Şoray'ın Yönettiği 'Uzaklarda Arama' Filmine Bakü'de Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement