"Türkiye de 'Esad Kalsın' Dedi" - Son Dakika
Dünya

"Türkiye de 'Esad Kalsın' Dedi"

"Türkiye de \'Esad Kalsın\' Dedi"

Lübnan gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'la görüşmesiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

20.10.2012 14:53  Güncelleme: 14:58

Lübnanlı bir gazete son dönemde yaşananlar göz önünde bulundurulduğunda neredeyse savaşın eşiğine gelen Suriye ve Türkiye hakkında tuhaf bir iddia ortaya attı.

BAŞBAKAN ESED'İN KALMASINA RAZI OLMUŞ

İran'a ve Esed yönetimine yakınlığı ile bilinen Lübnan'ın El-Ahbar gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü'de İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile görüşmesinde Beşar Esed iktidarda kalmak kaydıyla Suriye krizinin çözümüne hazır olduğunu söylediğini iddia etti.

İRAN HABER AJANSI DA GAZETEYİ DESTEKLEDİ

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansına göre, El-Ahbar gazetesi, "Türkiye'nin Suriye rejimini devirme çabaları çıkmaza girdiğini ve bölgesel ve küresel müttefikleri ile Esed'a karşı kurduğu tüm komploların boşa çıktığını" ileri sürdü.

Gazete Türkiye'nin, Esad, iktidarın başında kalması kaydıyla Suriye krizinin çözümlenmesini kabul ettiğini kararını Erdoğan'ın Bakü'de Ahmedinejad ile görüşmesinde bildirdiğini iddia etti.

TÜRKİYE İYİ GÖRÜNMEK İÇİN MECBUREN BU ADIMI ATMIŞ

Lübnanlı El-Ahbar gazetesi iddiasını güçlendirmek için Türkiye'nin bir dönem uygulamak istediği "komşularla sıfır sorun" politikasına da gönderme yaptı. Gazeteye göre Türkiye Esad'ı sevdiğinden değil, komşularla sıfır sorun yerine sıfır imtiyazla kalacağını düşündüğü için bu kararı almak zorunda kalmış.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Türkiye de 'Esad Kalsın' Dedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement