Türkiye Mısır'da Göstericilerin Üzerine Ateş Açılmasını Şiddetle Kınadı - Son Dakika
Dünya

Türkiye Mısır'da Göstericilerin Üzerine Ateş Açılmasını Şiddetle Kınadı

Türkiye Mısır\'da Göstericilerin Üzerine Ateş Açılmasını Şiddetle Kınadı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı gösteri yapanlara ateş açılmasını şiddetle kınayarak, Sivil gösterilere karşı takınılacak yanlış tavırlar, demokrasiye geçiş sürecine fayda...

27.07.2013 18:52

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı gösteri yapanlara ateş açılmasını şiddetle kınayarak, Sivil gösterilere karşı takınılacak yanlış tavırlar, demokrasiye geçiş sürecine fayda sağlamayacak; tüm Mısır halkı için öngörülemez sonuçlar doğuracaktır" denildi Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı gösteri yapanlara ateş açılmasını şiddetle kınayarak, Sivil gösterilere karşı takınılacak yanlış tavırlar, demokrasiye geçiş sürecine fayda sağlamayacak; tüm Mısır halkı için öngörülemez sonuçlar doğuracaktır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır'da dün gece gerçekleşen sivil ve barışçıl gösterilere sert ve kanlı bir şekilde müdahale edilmesi sonucunda yüzlerce insanın hayatını kaybetmesinden, binlerce kişinin yaralanmasından Türkiye olarak büyük üzüntü duyulduğu kaydedildi. "Kesinlikle kabul ve tasvip edilemeyecek olan bu vahim hadiseyi şiddetle kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamada, son gelişmelerin ve can kayıplarının artma ihtimalinin endişeyle karşılandığı belirtildi. Barışçıl gösterilere karşı şiddete ve silaha başvurulmasının, halkın üzerine sorumsuzca ateş açılmasının kamuoyu vicdanını derinden yaralandığı kaydedilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Can kayıplarına yol açan bu tür müdahalelerin kardeş Mısır'ın iç barışına ve huzuruna yardımcı olmayacağı apaçık ortadadır. Kendi iradesine ve demokrasiye sahip çıkan göstericilerin üzerine ateş açılması insanlık vicdanının kabul edebileceği bir durum değildir.

Dost ve kardeş Mısır'ın içinden geçmekte olduğu bu hassas dönemde tüm Mısır vatandaşlarının can güvenliğini korumaktan sorumlu olan güvenlik güçlerinin bu sorumluluk bilinci içinde hareket etmeleri Mısır'ın iç barışı açısından mutlak zorunluluktur.

Şu ana kadar şiddete başvurmadan demokrasiye dönüş yönündeki haklı taleplerini dile getiren göstericilerin de provokasyonlara kapılmadan hareket etmeleri, barışçıl yöntemlerden ayrılmamaları önem taşımaktadır."

Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda yaşanan son olayların, Mısır'da halkın iradesine saygı gösterilmesinin ve barışçıl gösterilere imkan tanınmasının önemini ortaya koyduğu vurgulanan açıklamada, "Sivil gösterilere karşı takınılacak yanlış tavırlar, demokrasiye geçiş sürecine fayda sağlamayacak; tüm Mısır halkı için öngörülemez sonuçlar doğuracaktır. Mısır'da halkın özgür iradesine dayalı, anayasal meşruiyeti esas alan demokratik yönetime bir an önce geçilmesinin önemi bu son olaylarla bir kez daha anlaşılmıştır. Üzerinde bütün kesimlerin uzlaşmaya varacağı kapsayıcı bir siyasi sürecin bir an önce uygulamaya konulmasının zaruri olduğuna inanıyoruz. Türkiye her zaman olduğu gibi kardeş Mısır halkının yanındadır ve demokrasiye geçiş sürecinde mümkün olan her türlü desteği vermeye hazırdır" denildi.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türkiye Mısır'da Göstericilerin Üzerine Ateş Açılmasını Şiddetle Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement