"Türkiye'nin Ordusu Çok Güçlü" - Son Dakika
Dünya

"Türkiye'nin Ordusu Çok Güçlü"

"Türkiye\'nin Ordusu Çok Güçlü"

Libya Savunma Bakanı Usame El Cuvali, Türkiye'nin çok güçlü bir orduya sahip olduğunu belirtti.

20.12.2011 11:18

Libya Savunma Bakanı Usame El Cuvali, Türkiye'nin çok güçlü bir orduya sahip olduğunu belirterek, "Libya ordusu geçiş döneminde eğitim alanında Türk ordusundan faydalanmak istiyor" dedi.

Muammer Kaddafi'nin 42 yıllık iktidarının ardından geçici hükümetin Savunma Bakanı olarak görevlendirilen El Cuvali, AA muhabirinin Türkiye ile savunma alanında kurmak istedikleri ilişkiler, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın ziyareti ve sınır güvenliği gibi konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Ülkesinin Ekim ayından itibaren halkın yönetimine geçtiğini hatırlatan El Cuvali, düzenli orduyu kurma çalışmalarının devam ettiğini, bu konuda bazı modeller üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin deneyimlerinden de faydalanmak istediklerini vurgulayan El Cuvali, "Türkiye çok güçlü bir orduya sahip. Libya ordusu geçiş döneminde eğitim alanında Türk ordusundan faydalanmak istiyor. Libya'daki askerlerin eğitimi için Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliğiyle temas halindeyiz. İnşallah bunu gerçekleştiririz" diye konuştu.

Irak ve Türkiye temaslarının ardından Libya'ya gelen ve bu ülkeyi ziyaret eden ilk ABD Savunma Bakanı olan Panetta ile yaptıkları görüşmelere de değinen El Cuvali, ziyaretin kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

El Cuvali, savunma alanında yapılabilecek ortaklıkların da ele alındığı görüşmede ABD'nin, Libya'ya düzenli orduya geçişte sağlayabileceği katkıların konuşulduğunu kaydetti.

Libya'da, Kaddafi rejimine karşı başlatılan ayaklanmalar sırasında yaşanan olumsuzlukların kontrol altına alındığını anlatan Usame El Cuvali, sınır geçişleri konusunda artık problem bulunmadığını sözlerine ekledi. - TRABLUS

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 'Türkiye'nin Ordusu Çok Güçlü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement