Tüsiad AB Temsilcisi Kaleağası'ndan Kriz Uyarısı: AB Süreci Olumsuz Etkileniyor - Son Dakika
Dünya

Tüsiad AB Temsilcisi Kaleağası'ndan Kriz Uyarısı: AB Süreci Olumsuz Etkileniyor

Tüsiad AB Temsilcisi Kaleağası\'ndan Kriz Uyarısı: AB Süreci Olumsuz Etkileniyor

TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Avrupa Birliği Temsilcisi Bahadır Kaleağası, Türkiye'de "çalkantılı" bir dönem yaşanırken AB sürecinin "olumsuz etkilendiği" uyarısında bulundu.

27.12.2013 13:43

TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Avrupa Birliği Temsilcisi Bahadır Kaleağası, Türkiye'de "çalkantılı" bir dönem yaşanırken AB sürecinin "olumsuz etkilendiği" uyarısında bulundu.

Türkiye'deki son gelişmeleri DW Türkçe'ye değerlendiren Kaleağası, "Türkiye kendi içinde belli bir çalkantılı dönemden geçiyorken, en önemli milli çıkar konularından biri olan AB süreci de olumsuz etkileniyor ve hızla toparlamazsa, Türkiye aleyhine olan çevreler bunu istismar ederek kullanabilecekler" sözlerini kullandı.

Krizin AB süreci üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin uyarılar yaparken Avrupa Birliğini de eleştiren Kaleağası "AB Komisyonu Türkiye'de demokrasi, hukuk devleti ve yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı gibi konularda, şimdiye kadar gerekli derin analizi yapmamış. Ortaya çıkan konulardan biri de bu" dedi.

Kaleağası "Türkiye'de demokratikleşmeyi ve de Türkiye'nin AB standartlarında daha yüksek bir konuma gelmesini itekleyen, buna enerji veren, güç veren bir AB vardı bir dönem. AB bu özelliğini kaybetmiş gözüküyor" diye konuştu.

-BAKAN DEĞİŞİKLİ,"DEVLET POLİTİKASI AÇISINDAN DEĞİŞİKLİK İFADE ETMİYOR"-

TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Avrupa Birliği Temsilcisi Bahadır Kaleğası, Avrupa Birliği Bakanı olarak Mevlüt Çavuşoğlu'nun görevlendirilmesini değerlendirirken de "Zaman zaman siyasette değişiklikler olağan. Devlet politikası açısından değişiklik ifade edecek bir bakanlık değişikliği değil, dolayısıyla devamlılık olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Tüsiad AB Temsilcisi Kaleağası'ndan Kriz Uyarısı: AB Süreci Olumsuz Etkileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement