Ubp'de Başkanlık Seçiminin 2. Turu Pazar Günü Yapılacak - Son Dakika
Dünya

Ubp'de Başkanlık Seçiminin 2. Turu Pazar Günü Yapılacak

Ubp\'de Başkanlık Seçiminin 2. Turu Pazar Günü Yapılacak

KKTC'de iktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 19.Olağan Kurultay kapsamındaki genel başkanlık seçiminin ikinci turu pazar günü yapılacak.21 Ekim 2012'de yapılan genel başkanlık seçimiyle ilgili Yüksek Mahkeme'nin kararının ardından pazar...

22.02.2013 13:34

KKTC'de iktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 19. Olağan Kurultay kapsamındaki genel başkanlık seçiminin ikinci turu pazar günü yapılacak.

21 Ekim 2012'de yapılan genel başkanlık seçimiyle ilgili Yüksek Mahkeme'nin kararının ardından pazar günü yapılacak genel başkanlık seçiminde Başbakan İrsen Küçük ile Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif yarışacak. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, iktidardaki partinin başkanının değiştirilmesinin zor bir iş olduğuna temas etmişti.

Başkent Lefkoşa'daki Atatürk Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak UBP 19. Olağan Kurultayı genel başkanlık seçimi 2. tur oylamasında bin 427 delege, 10.00-15.00 saatleri arasında oy kullanabilecek. Kurultayı 21 Ekim'de görev yapan aynı divan idare edecek. Buna göre, Divan Başkanlığı'nı Hüseyin Özgürgün, üyelikleri de Zorlu Töre, Savaş Atakan, İlker Edip ve Teoman Kuran yapacak.

UBP'nin 21 Ekim 2012'deki kurultayında bin 427 delegeden bin 402'si oy kullanmış ve genel başkan adaylarından İrsen Küçük 704 oy alırken, rakibi Ahmet Kaşif 690 oyda kalmıştı. Kaşif, tüzük gereği genel başkan seçilmek için delege sayısının salt çoğunluğunun gerektiğini belirterek, mahkemeye başvurmuştu. Lefkoşa Kaza Mahkemesi ve Yüksek Mahkeme, geçen hukuki sürede kurultayın başkanlık seçiminin 2. turunun yapılmasına hükmetmiş ve UBP mercileri de kurultay tarihi olarak 24 Şubat'ı belirlemişti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ubp'de Başkanlık Seçiminin 2. Turu Pazar Günü Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement