Ukrayna'da İki Bombalı Saldırı - Son Dakika
Dünya

Ukrayna'da İki Bombalı Saldırı

Ukrayna\'da İki Bombalı Saldırı

Ülkenin Güneydoğusundaki Donetsk İline Bağlı Makeyevka Kentinde Dün Meydana Gelen Patlamaların Etkisinde.

21.01.2011 10:41

- UKRAYNA'DA İKİ BOMBALI SALDIRI Sonat Kerem - Kiev/ DHA

Uzun yıllardır terör saldırısının yaşanmadığı Ukrayna, ülkenin güneydoğusundaki Donetsk iline bağlı Makeyevka kentinde dün meydana gelen patlamaların etkisinde. Kentte büyük panik yaşanırken, fidyeciler "Tüm kenti patlatırız" tehdidi savurdu. Ukrayna'nın Makayevka kentinde dün sabah "Makeyevugol" adlı devlet kömür işletmesinde sabah 04.30 sularında bir patlama meydana geldi. Kısa süre sonra "Golden Plaza" iş merkezinde ikinci patlama yaşandı. Olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı. Belediye binasına kimliği belirsiz kişilerce bırakılan mektupta, 4 milyon avro fidye verilmezse patlamaların devamının geleceği tehdidinde bulunularak, "Artık bu iktidardan bıktık. 4 milyon avro istiyoruz. Başka binalara da patlayıcılar yerleştirildi" denildi. Kendilerini "iktidar karşıtı bir grup" olarak tanımlayan saldırganlar, "Yakınlarımız öldü, artık kaybedecek bir şeyimiz yok" diyerek tehditler savurdu.

Olaylar ve ardından gelen tehditler kentte büyük panik havası yarattı. Aileler çocuklarını eve götürmek için kreşlere ve okullara akın etmeye başladı. "Hedef doğalgaz boru hattı" İstihbarat servisi SBU saldırıların fidye amacıyla yapıldığını açıklarken, medyada diğer senaryolar da yer buldu. Saldırganların hedefinde kentten geçen doğalgaz boru hattı olduğu öne sürüldü. Enerji Bakanı Yuri Boyko, "Olayların hiçbir siyasi yanı yok" diyerek iddiayı yalanladı. "Saldırganlara fidye yollandı"

Bu arada bazı haberlerde, belediye binasından birkaç tane zırhlı aracın, fidyecilere para götürmek üzere yola çıktığı öne sürüldü.

Timoşenko: "İktidar organize etti"

Öte yandan eski Başbakan, şimdiki ana muhalefet lideri Yuliya Timoşenko, "eleştirilerin üzerini örterek halkın dikkatini başka yere çekmek için" iktidarın patlamaları bizzat organize ettiğini savundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ukrayna'da İki Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement