Yahudiler, Kadınların İstihbarat Toplamak İçin Yabancı Erkeklerle Birlikte Olmasını Tartışıyor - Son Dakika
Dünya

Yahudiler, Kadınların İstihbarat Toplamak İçin Yabancı Erkeklerle Birlikte Olmasını Tartışıyor

Yahudiler, Kadınların İstihbarat Toplamak İçin Yabancı Erkeklerle Birlikte Olmasını Tartışıyor

Yahudi çevrelerce bir süredir tartışılan 'MOSSAD çalışanı kadın casusların yabancı erkeklerle birlikte olmalarının haram veya helal olup olmaması meselesi', bu defa sadece İsrailli Yahudiler arasında değil, İranlı Yahudiler arasında da tartışma...

09.11.2012 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahudi çevrelerce bir süredir tartışılan 'MOSSAD çalışanı kadın casusların yabancı erkeklerle birlikte olmalarının haram veya helal olup olmaması meselesi', bu defa sadece İsrailli Yahudiler arasında değil, İranlı Yahudiler arasında da tartışma konusu oldu.

Yahudiliğin Modern Ortodox mezhebine bağlı bir araştırma müessese olarak modern teknolojik gelişmelerin Yahudi Hukuku'na uygun şekilde geliştirilmesi için çalışan Zomet Enstitüsü, yayınladığı bir bildiriyle Yahudi dünyasında yeni tartşmalara yol açtı. MOSSAD'ın kadın ajanlarının İsrail'in bekası için istihbarat toplarken yabancı erkeklerle cinsel ilişkiye girmelerinin haram olmayıp caiz olacağına dair fetvayı ilan eden Haham Ari Şavat'ın ifadeleri İsrail'de ve İran'daki bazı Yahudi çevreleri rahatsız etti.

Haham Şavat, "Haram olan fuhuş ve tahrik edici hareketler devletin bekası için işe yarayacak kadar lazım olduğunda caiz olur" dedi. "Milli menfaati ve emniyeti temin etmenin pek çok yolu vardır" diyen Haham, "Bunlardan birisi de kadın casusların düşmanlarımıza karşı faaliyetleri esnasında onlarla birlikte olarak bilgi toplamak, istihbarat geliştirip düşmanları tesirsiz hale getirmektir" şeklinde konuştu.

İfadelerini meşrulaştırmak için Yahudi şeriatına göre deliller gösteren Şavat, M.Ö 500 senelerinde İran Hükümdarı Ahaşveroş ile birlikte olup dindaşlarının menfaatine çalışan meşhur Yahudi kadın Elsher'in icraatlarına dikkat çekti.

İddialara göre, Ocak 2010'da Dubai'de tertip edilen suikastte öldürülen Mahmud El-Mabhouh hadisesi ve İsrail'in nükleer programı hakkında hayati ehemmiyet arz eden Mordehay Vanunu'nun kurtarıldığı hadisede MOSSAD'ın kadın casusları rakiplerini cinsi cazibe kullanarak tesirsiz hale getirmişlerdi. Böyle hayati operasyonlarda MOSSAD kadınları ciddi bir hamle olarak kullanıyor.

İRANLI HAHAM: "FUHUŞ HER TÜRLÜ HARAMDIR, TEŞVİK EDENLER RECM EDİLMELİDİR"

İran Yahudi cemaatinin lideri Maşallah Gülistaninejad, "Her ne sebeple olursa olsun fuhuş büyük bir günahtır ve insanları buna teşvik eden büyük günahkar cezalandırılmalıdır" dedi. Gülistaninejad, devlete hizmet için kadınların cazibelerini kullanarak rakipleriyle cinsi ilişki kurmalarını tasvip eden eski İsrail Dış İşleri Bakanı Tzipi Livni'yi de dinsizlik ve ahlaksızlıkla itham etti. - AVİV

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Yahudiler, Kadınların İstihbarat Toplamak İçin Yabancı Erkeklerle Birlikte Olmasını Tartışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement