Yunan Mahkemesinden Dhkp-C Üyelerine Hafif Cezalar - Son Dakika
Dünya

Yunan Mahkemesinden Dhkp-C Üyelerine Hafif Cezalar

30 Haziran 2013 tarihinde Sakız Adası açıklarında Türkiye’ye şişme botla cephane taşırken yakalanan DHKP-C üyeleri ve Yunan işbirlikçilerinin mahkemesi görüldü.

30.01.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Haziran 2013 tarihinde Sakız Adası açıklarında Türkiye'ye şişme botla cephane taşırken yakalanan DHKP-C üyeleri ve Yunan işbirlikçilerinin mahkemesi görüldü. Sanıkların hafif hapis cezalarına çarptırılması ise dikkat çekti.

Aralarında Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıların şüphelisi olarak yer alan Hasan Biber ile Mehmet Yayla'nın da bulunduğu 12 kişinin davası Midilli Adası'ndaki Kuzey Ege Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, Hasan Biber ve Mehmet Yayla'ya 7 yıl hapis cezası verdi. Şişme bot operasyonunda Sakız Adası'nda yakalanan Sinan Oktay Özen'e ise 6 yıl hapis cezası verildi. Yunan mahkemesi, işbirliği yaptıkları sebebiyle DHKP-C'li Harika Kızılkaya, Fadık Adıyaman, Mustafa Yılmaz ve Erdoğan Çakır'ın tescilli olarak 3-6 yıl hapislerine ve tahliyelerine karar verdi. DHKP-C'nin lider isimlerinden Hüseyin Fevzi Tekin ile Şerif Turunç beraat ettiler. Tekin, başka bir davadan da yargılandığı için tekrar cezaevine gönderildi.

Şişmeli botun sahibi Emin Sakallı ve iki Yunanlı işbirlikçileri sadece "göçmen kaçakçılığı" suçuyla 3.5 ila 6 ay hapis cezalarına çarptırıldılar. Yunanistan'da cezalarının beşte üçünü ifa eden mahkumlar iyi hal sebebi ile tahliye edilebiliyor. - ATİNA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Yunan Mahkemesinden Dhkp-C Üyelerine Hafif Cezalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement