Yunanistan'a geçen göçmenler darp edilerek geri itildi - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'a geçen göçmenler darp edilerek geri itildi

Yunanistan\'a geçen göçmenler darp edilerek geri itildi

Yunanistan'a geçmeye çalışan bir grup göçmen, Yunan güvenlik güçleri tarafından darp edilerek geri itildi. Göçmenlere uygulanan şiddet, Meriç Nehri üzerinden geri gönderilen göçmenlerin Elçili köyüne gelmesiyle ortaya çıktı. Köylüler, göçmenlere yardım ederek ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.

12.09.2023 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'a geçen bir grup göçmen, Yunan güvenlik güçleri tarafından darp edilerek Meriç Nehrinden geri itildiler. Yunanistan'ın Kum çiftliği (Orestiada-Urlu) tarafında bulunan Meriç Nehri üzerinden geri itme ile Edirne'nin merkeze bağlı Elçili köyüne gönderilen göçmenlere uygulanan darp gözler önüne serildi.

Meriç Nehri'ni geçerek Yunanistan'a giden göçmenlere, asker ve polislerin uyguladığı şiddet her geçen artıyor. Göçmenlerin üzerindeki para ve giysiler alınarak, yarı çıplak halde Türkiye'ye gönderilen göçmenlere köylüler kıyafet ve yiyecek verdiler. 3 kişilik bir grup göçmeni yakalayan Yunan güvenlik güçleri, bazılarını darp ettikten sonra Meriç Nehri'nden geri gönderdi. Nehrin karşı kısmında bulunan tarafına gelen yarı çıplak göçmenler, yakındaki Elçili köyüne geldiler. Köylüler burada göçmenlere yiyecek ve giyecek vererek, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Köylüler tarafından elbise ve yiyecek verilen 3 kişilik grubun buradan yürüyerek ayrıldığı belirtildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Yunanistan'a geçen göçmenler darp edilerek geri itildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement