Yunanistan'da Borç Takası Sevinci - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yunanistan'da Borç Takası Sevinci

09.03.2012 14:29

Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, tarihindeki en büyük borç takası anlaşmasına yeterli desteği aldığını açıkladı.

Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, tarihindeki en büyük borç takası anlaşmasına yeterli desteği aldığını açıkladı.

Borç takası konusunda anlaşma sağlanmasının ardından kameraların karşısına geçerek bir basın toplantısı düzenleyen Venizelos, borçların kısılmasını kabul eden tahvil sahiplerinin yüzde 95'e ulaştığını söyledi.

Yunan halkının yaklaşık 109 milyar euroluk bir borç yükünden kurtulduğunu kaydeden Venizelos, 2020 yılında borcun GSMH'ye oranının yüzde 120 düşürülmesi için yapılması gereken daha birçok reform olduğunu belirtti.

Bununla birlikte bugün çok önemli bir adım atıldığını ifade eden Venizelos, 109 milyar euroluk borcun silinmesinin tarihi bir sonuç olduğunu dile getirdi.

Şu saatlerde Euro Grubu'nun telekonferans yoluyla yaptığı toplantıya katılmakta olan Venizelos, daha sonra Başbakan Lucas Papadimos başkanlığında toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısında kabineye bilgi vererek, durum değerlendirmesi yapacak.

Bu arada, gelen bilgilere göre, Venizelos gelecek hafta bakanlık görevinden istifa ederek, Yorgo Papandreu'nun yerine PASOK partisi liderliği için adaylığını koyacak. - ATİNA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Yunanistan'da Borç Takası Sevinci - Son Dakika


Advertisement