Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika
Eğitim

Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Temel Atma Töreni Yapıldı

Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Temel Atma Töreni Yapıldı

Bartın Abdipaşa Çok Programlı Lisesi ve Kapalı Spor Salonu'nun temeli atma töreni Vali Ali Çınar ve çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleşti.

12.11.2013 10:49  Güncelleme: 10:48

Abdipaşa Çok Programlı Lisesi ve Kapalı Spor Salonu'nun temeli atma törene Vali Ali ÇINAR, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz TUNÇ, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet ERDEMİR, Ulus Kaymakamı Fatih KAŞIKÇI,Bartın TSO Başkanı Cihat ÇAKIR, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar DÖNMEZ, Bartın İl Genel Meclis Başkanı Ali KARTAL, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar ARSLAN, Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, İl Milli Eğitim Müdürümüz İsa ŞEKER ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Ulus Kaymakamı Fatih KKAŞIKÇI törenin açılış konuşmasını yaparak "Bugün bizler için çok anlamlı çok önemli onur verici, gurur verici bir gün. Çünkü bugün yarınlarımızı emanet edeceğimiz geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın genç kardeşlerimizin daha güzel fiziki koşullarda modem sınıflarda eğitim alabileceği yeni bir bilim ve irfan yuvasına kavuşmaları için temel atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Ümit ediyorum ki bu okulda eğitim görecek olan çocuklarımız ailesine ülkemize ve insanlığa faydalı bireyler olarak mezun olacaklardır. Okulu yapımında emeği geçen Milletvekili Yılmaz TUNÇ'a Sayın Valiye, Özel İdare ve İl Milli Eğitim Yöneticilere huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Programlı Lisesi ve Kapalı Spor Salonu temel atma töreninde sizlerle birlikteyiz. Bu güzel günde hayırlı bir hizmetin temelini hep beraber atacağız şimdiden herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eğer çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir eğitim veremiyorsak geleceğimiz karanlık olur. Bugün Abdipaşa için mutlu bir gün Abdipaşa yeni ve modern okuluna kavuşmak için gün saymaya başladı. Aralık ayında da Ulus ilçemizde yeni bir okulun ihalesi olacak bu müjdeyi de sizlere vermek istedim. Burada okuyacak çocuklarımızın vatana millete hayırlı evlatlar olarak yetişmelerini ve eğitim yuvamızın Abdipaşa'ya hayırlı olmasını diliyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum öğrencilerimize de başarılar diliyorum." dedi.

Vali Ali ÇINAR 'da törende yaptığı konuşmada; "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Yarınlarımız teminatı onlar. Son yıllarda devletimizin büyük destekleriyle hükümetin öncelikleri arasında yer alan eğitim, Türkiye'nin tüm illerinde olduğu gibi ilimizde de önemli yatırımlarla gençlerimize hizmet sunmakta. Yarınlarımızın daha parlak olması için nüfusumuzu nitelikli hala getirmemiz gerekiyor. En çok nitelikli hale gelmesine ihtiyaç duyduğumuz gençlerimizdir. Bu gençlerimizi çağa uygun eğitim yuvalarında eğitmemiz gerekiyor. Eskiden yaptığımız okullarımız artık yaşlandılar. Bu okulları yenileriyle değiştirmemiz gerekiyor. Bugün bu temelini atacağımız okulumuzda bu kapsamda yapılmaktadır. İlimizin her ilçe, belde ve köylerinde artık okullarımızı yeniliyoruz. Yeni okul ihtiyacı olan yerlere de yeni okullar yapmaya devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ve yerelde de İl Özel İdaremiz eğitime çok büyük önem veriyorlar. Bu okulların yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Bu yapılan okullar çocuklarımızın daha iyi yetişmesine ve geleceğimizin daha aydınlık olmasına vesile olacaktır. Çocuklarımız bizlerden daha verimli olursa kalkınma ancak o zaman sağlanacaktır. Çocuklarımızın bizlerden daha iyi olması gerekiyor. Çünkü bizim hedefimiz var. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği Muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefimiz var. Bu hedefe sizlerle ulaşacağız. 2023 yılında inşallah biz bu hedefe ulaştık diyeceğiz. Bu eğitim yuvamızın Ulus İlçemize ve Abdipaşa beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Burada eğitim görecek olan çocuklarımıza şimdiden başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardın Vali Ali ÇINAR, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz TUNÇ, Ulus Kaymakamı Fatih KAŞIKÇI ve Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar DÖNMEZ, İl Milli Eğitim Müdürü İsa ŞEKER ve protokol üyeleri tarafından Abdipaşa Çok Programlı Lisesi'nin ve Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement